Nyt skridt i sag om millionsvindel: Nu sigtes Britta Nielsen for bedrageri og forfalskning

SIGTET: Britta Nielsen er nu blevet sigtet for svindel for 117 millioner kroner fra Socialstyrelsen. Tiltalen lyder på groft bedrageri, dokumentforfalskning og embedsmisbrug.

Sagen om den 64-årige Britta Nielsen, der i årtier formåede at svindle med satspuljemidler, har i dag udviklet sig. Hun er blevet sigtet for at have svindlet Socialstyrelsen for 117 millioner kroner. Det skriver Anklagemyndigheden.
 
Tiltalen lyder på groft bedrageri, dokumentforfalskning og embedsmisbrug. Ifølge anklageskriftet har Britta Nielsen over 300 gange overført penge fra offentlige tilskudsmidler til sig selv over en periode på 25 år.

Der er tale om penge fra satspuljen, som er midler tiltænkt de svageste grupper i samfundet. Anklagemyndigheden vil nu kræve 113 millioner kroner konfiskeret.

"Vi leder meget bredt efter pengene og værdier, herunder indestående på konti, biler og fast ejendom, i både Danmark og udlandet, og vi har fundet en del, som vi mener er omfattet af konfiskationskravet" siger Morten Niels Jakobsen, der er statsadvokat og chef for Særlig Økonomisk og Internationlal Kriminalitet, SØIK.

Svindelen er foregået fra 1993 til 2018, og det er uvist, hvor mange penge det vil være muligt at inddrive, tilføjer Morten Niels Jakobsen.

"At samfundet nogensinde får alle pengene tilbage, kan jeg desværre ikke love, men vi gør alt, hvad der står i vores magt for, at så mange penge som overhovedet muligt kommer retur til statskassen."

Det er endnu ikke besluttet, hvornår Britta Nielsens sag skal for retten. Anklagemyndigheden oplyser desuden i pressemeddelelsen, at det stadig efterforskes, om der kan rejses tiltale mod andre i forbindelse med sagen.  

Forrige artikel Juniorministeren, der lagde sporene til fremtidens offentlige sektor Juniorministeren, der lagde sporene til fremtidens offentlige sektor Næste artikel Her er de europæiske resultater til europaparlamentsvalget 2019 Her er de europæiske resultater til europaparlamentsvalget 2019