Økonomer undrer sig: Ny regerings råderum kan være milliarder større end Finansministeriet opgør det til

Finansministeriet kan ifølge økonomer have undervurderet det reelle økonomiske råderum, som en ny SVM-regering har til rådighed, med flere milliarder kroner. Det mindsker behovet for den regeringens arbejdsudbudsreformer, lyder vurdering.

Udbudsreformerne i den nye SMV-regering arbejdsgrundlag er baseret på en forudsætning om et snævert finanspolitisk råderum. Men ifølge økonomer kan Finansmisteriet have undervurderet råderummet med et anseeligt milliardbeløb.
Udbudsreformerne i den nye SMV-regering arbejdsgrundlag er baseret på en forudsætning om et snævert finanspolitisk råderum. Men ifølge økonomer kan Finansmisteriet have undervurderet råderummet med et anseeligt milliardbeløb.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Danmarks nye regering er dannet på en præmis om et meget begrænset finanspolitisk råderum de kommende år.

Det har været afgørende for den række af reformer, som SVM-regeringen er blevet enige om at gennemføre for at sikre finansiering nye tiltag.

Men reelt kan statsminister Mette Frederiksen (S) og de kommende ministre i en SMV-regering have milliarder af kroner ekstra til rådighed, end de 48 milliarder Finansministeriets hidtidige opgørelser viser.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00