Professor emeritus er skeptisk over for ny regerings demokratitiltag: “Det ligner violinmusik”

Der er for få konkrete initiativer, der bakker op om regeringsgrundlagets flotte ord om tillid, åbenhed og en styrket retsstat, mener professor emeritus Tim Knudsen, der til gengæld ser perspektiver i ideen om at splitte Justitsministeriet op.

Professor emeritus Tim Knudsen efterlyser flere tiltag, der kan gøre det nemmere at stille ministre retligt til ansvar for lovforseelser. 
Professor emeritus Tim Knudsen efterlyser flere tiltag, der kan gøre det nemmere at stille ministre retligt til ansvar for lovforseelser. Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Der er mange flotte hensigter, men småt med konkrete tiltag, der skaber “et mere levende og åbent demokrati”, som den nye SVM-regering taler om i sit regeringsgrundlag.

Det mener Tim Knudsen, der er professor emeritus ved Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet og forfatter til fembindsværket "Statsministeren". 

“Indtil videre er jeg noget skeptisk overfor regeringens falbelader. En hel del af det er ikke særlig konkret,” siger han.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00