Om  
Tejs Binderup

Omstridt topembedsmand fra minksagen lander direktørjob i Fødevarestyrelsen

Tejs Binderup er ny fødevaredirektør i Fødevarestyrelsen og forlader dermed stillingen som afdelingschef i Fødevareministeriet. Binderup var en af de mest centrale embedsmænd i minksagen og fik også en advarsel for sin rolle i forløbet.

Tejs Binderup på vej ud fra afhøring i Minkkommissionen ved Retten på Frederiksberg i april 2022. 
Tejs Binderup på vej ud fra afhøring i Minkkommissionen ved Retten på Frederiksberg i april 2022. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

En af minksagens absolut mest centrale embedsmænd får nu nyt job.

Tejs Binderup skifter således stillingen som afdelingschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri ud med et job som fødevaredirektør i Fødevarestyrelsen.

Det bekræfter han over for Altinget, efter at mediet Frihedsbrevet onsdag kunne fortælle historien på baggrund af indsigt i en meddelelse fra Fødevareministeriets intranet.

I Fødevarestyrelsen afløser han tidligere fødevaredirektør Annelise Fenger, der gik på pension ved årsskiftet. Han bliver dermed chef for ét af de i alt fem direktørområder i styrelsen og skal referere direkte til administrerende direktør Nikolaj Veje. 

Binderup er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet og har været ansat i Fødevareministeriet siden 2009.

Som afdelingschef i det daværende Miljø- og Fødevareministerium var Binderup en central figur, da S-regeringen i november 2020 traf den ulovlige beslutning om at aflive samtlige mink i Danmark.

Han var derfor også en af de vigtigste vidner i Minkkommissionens afhøringer.

I kommissionens endelige beretning blev det konkluderet, at Tejs Binderup havde ”begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der foreligger grundlag for, at det offentlige søger ham draget til ansvar i anledning af hans medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet (…)."

I september fik han tildelt en advarsel for sin rolle i sagen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tejs Binderup

Afdelingschef, Fødevarer, Fiskeri og internationale forhold, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2009)

0:000:00