Radikale vil placere hver anden studieplads uden for storbyerne

UDFLYTNING: Halvdelen af studiepladserne på korte og mellemlange videregående uddannelser skal placeres uden for de fire store universitetsbyer, foreslår Radikale. Socialdemokratiet finder forslaget “særdeles interessant”.

Radikale ønsker en konkret målsætning om at placere halvdelen af landets studiepladser for korte og mellemlange uddannelser uden for de største universitetsområder, fortæller landdistriktsordfører Andreas Steenberg.
Radikale ønsker en konkret målsætning om at placere halvdelen af landets studiepladser for korte og mellemlange uddannelser uden for de største universitetsområder, fortæller landdistriktsordfører Andreas Steenberg.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Sine Riis Lund

For mange socialrådgivere, datamatikere og sygeplejersker bliver uddannet i storbyerne.

Det mener Radikale Venstre, der foreslår, at halvdelen af alle studiepladser på korte og mellemlange videregående uddannelser skal ligge uden for de fire store universitetsområder omkring landets største byer. 

“Der er jo sådan set mange uddannelser rundt i landet, der går bare ikke så mange studerende, og der vil vi gerne over en periode sørge for, at man stopper med at optage så mange i de store byer,” siger partiets landdistriktsordfører, Andreas Steenberg.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00