Svend efter to et halvt år som udflyttet: Nu lysner det

UDFLYTTET: Specialkonsulent Svend Thomsen var en af få, der i 2016 flyttede med jobbet til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i Brønderslev. Efter svære år med videnstab er det begyndt at vende, fortæller han.

Svend Thomsen er født og opvokset på Sjælland, de seneste 25 år af voksenlivet bosat i Roskilde.

Alligevel valgte dengang 61-årige Svend Thomsen i 2016 sammen med sin hustru at flytte med jobbet til Brønderslev i Nordjylland, da Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) blev udpeget som del af regeringens første store udflytningsrunde i oktober 2015.

“Jeg har haft med arbejdsmarkedsområdet at gøre stort set altid, så jeg kender godt tallene for, hvis man først ryger ud af arbejdsmarkedet. Så i stedet for at satse valgte jeg at flytte med, sammen med min kone,” fortæller Svend Thomsen her mere end tre år efter nyheden om, at 37 stillinger rykkede til STAR i Brønderslev.

Det store videnstab
Svend Thomsen var en af fem, der takkede ja til at flytte med. Han arbejder som specialkonsulent i Center for Klager om Arbejdsløshedsforsikring (CKA), og herfra har han oplevet både opbygningsgejsten og videnstabet på nærmeste hold.

“Der er ingen tvivl om, at det har været meget massivt med det her videnstab. Al tiden er gået med at få sagsbehandlingen til at glide, men det begynder så småt at vende nu. Tallene er begyndt at blive lidt bedre, men det har jo så også taget et par år at nå dertil,” fortæller Svend Thomsen.

På grund af barselsorlov og andet så er et par tidligere medarbejdere i København trådt til og hjælper med sagsbehandlingen den dag i dag.

Også Svend Thomsens chef Morten Bergulf flyttede med fra København til Brønderslev, hvilket har gjort en stor forskel, ikke mindst for Svend Thomsens beslutning.

“Havde det været en anden chef, er det ikke sikkert, at det var endt sådan for mig, men han er en god chef og har ligeledes mange års erfaring, som er kommet os til gode,” siger Svend Thomsen.

Samspillet med andre fagkontorer
Han understreger, at stemningen på kontoret i Brønderslev er i top, og der er en god energi for at få tingene til at lykkes.

Og man tager helt fejl, hvis man tror, at kontoret i Brønderslev er blevet en afsondret, omflakkende satellit i forhold til hovedkontoret og de andre kontorer i København, som man har snitflader med.

“På nogle stræk fungerer det måske ligefrem bedre, men det skyldes, at vi før udflytningen var adskilt organisatorisk i en anden styrelse og fysisk fra andre relevante fagkontorer i STAR. Og så har ledelsen været meget bevidst om og skrevet det ind som et mål, at man skal sikre det her gode samarbejde,” fortæller Svend Thomsen.

For eksempel klares nogle møder via video, ligesom der indimellem er rejsedage frem og tilbage.

Arbejdet det samme
For Svend Thomsen er turen til Brønderslev en midlertidig rejse. Da ægteparret besluttede at flytte med til Nordjylland, besluttede de også at flytte til Roskilde igen, når Svend Thomsen går på pension. Eller tidligere, hvis der kommer børnebørn, som hans kone har betinget sig.

De to børn på Sjælland er noget af det største afsavn ved det nye liv i Brønderslev. Og så kræver hverdagen i Brønderslev lidt tilvænning.

"Vi har boet i Roskilde i 25 år, så det var lidt mærkeligt at flytte op til en by som Brønderslev. Der er ikke så meget liv i Brønderslev,” siger Svend Thomsen og griner let, inden han skynder sig at tilføje:

“Men på den anden side holder jeg af stilhed, så det trives jeg fint med,” siger han.

Selv om Svend Thomsen aldrig før har rejst så mange kilometer for et job, så er han på ingen måde uvant med struktur- og organisationsændringer i arbejdslivet.

“Det har der været et hav af i de år, hvor jeg har været ansat i Beskæftigelsesministeriet. Det koster noget hver gang, men et eller andet sted ender det jo altid med, at det, vi laver, ikke ændrer sig så meget. Det er mere rammerne omkring,” siger han. 

Forrige artikel Etisk Råd får ny formand Etisk Råd får ny formand Næste artikel Anders Samuelsen får næse for sag om fortrolige oplysninger Anders Samuelsen får næse for sag om fortrolige oplysninger