Tre kommuner etablerer veteranråd

Gladsaxe, Herlev og Ballerup Kommune etablerer i samarbejde landets første veteranråd. Rådet skal yde støtte til de hjemvendte fra krigs- og katastrofeområder og skal derudover være et rådgivende organ for kommunerne.

Nikita Selvig

Som de første i landet etablerer Gladsaxe, Herlev og Ballerup Kommune et veteranråd for tidligere udsendte soldater og andre faggrupper som eksempelvis hjælpeorganisationerne. Rådet skal være et forum for de hjemvendte, hvor de kan mødes og snakke om de udfordringer, de oplever i forbindelse med hjemkomsten. 

Det skriver Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

"Med etableringen af det fælles veteranråd har de tre kommuner truffet en politisk beslutning om at synliggøre en vigtig befolkningsgruppe, som repræsenterer Danmark i international tjeneste. Det kan være en hård oplevelse at være udsendt til en krigszone eller katastrofeområde, både for den der er afsted og de pårørende, som bliver hjemme. Men det er faktisk hjemkomsten og dét at omstille sig til det ”normale” liv, der ofte byder på store udfordringer," lyder det i pressemeddelelsen om begrundelsen for at oprette det nye veteranråd.

Oprettelsen af det nye veteranråd sker på opfordring fra veteranforeningen i i Herlev, VETHO, og her er formand, Alf Døj, glad for, at kommunerne nu anerkender de udsendtes udfordringer i forbindelse med hjemkomsten.

"Det springende punkt for os er den politiske accept af en målgruppe, der ikke altid er så synlig. Nu giver Veteranrådet mulighed for at veteranerne bliver hørt og mødt på lige fod med andre befolkningsgrupper," siger han i pressemeddelelsen.

Ifølge SFI har omkring 26.000 danske soldater været af sted på i alt 54.000 udsendelser til internationale militære missioner i 35 lande mellem 1992 og 2009.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00