Udflytning kan ramme fødevareerhvervet hårdt

OMKOSTNINGER: Landmænd og fiskere må forberede sig på udskudte udbetalinger og længere sagsbehandlingstider som følge af udflytning, viser aktindsigt. Miljø- og Fødevareministeriet advarer desuden mod varige merudgifter.

Landmænd kan de første år efter udflytningen blive ramt af længere sagsbehandlingstider og senere udbetaling af landbrugsstøtte, viser aktindsigt.
Landmænd kan de første år efter udflytningen blive ramt af længere sagsbehandlingstider og senere udbetaling af landbrugsstøtte, viser aktindsigt.Foto: Colourbox
Sine Riis Lund

Miljø- og Fødevareministeriet kan ikke afholde de ovenstående udgifter inden for de eksisterende økonomiske rammer, uden at det får væsentlige konsekvenser for ministeriets opgaveløsning på grund af nedprioriteringer, opgavebortfald m.v.

Miljø- og Fødevareministeriet

Underkendelser af den danske forvaltning af EU’s støtteordninger er et væsentligt risikoområde for NaturErhvervstyrelsen, idet underkendelser af styrelsens forvaltningspraksis kan betyde store omkostninger for de danske skatteborgere.

NaturErhvervstyrelsen i resultatkontrakten for 2016
Fakta
NaturErhvervstyrelsen
  • 370 arbejdspladser flytter til Augustenborg
  • 20 arbejdspladser flytter til Tønder
  • Det er dele af institutionen, der flytter
Fødevareministeriets Klagecenter
  • 12 arbejdspladser skal flytte til Viborg.
  • Hele institutionen flytter.
  • Flytningen forventes afsluttet 2. januar 2017.
Miljø- og Fødevareministeriet
  • Ministeriet skal helt eller delvist udflytte i alt syv institutioner fra hovedstadsområdet. Det er NaturErhvervstyrelsen, NaturStyrelsen, Kystdirektoratet, Energiklagenævnet, Natur- og Miljøklagenævnet, Miljøstyrelsen og Fødevareministeriets Klagecenter.

Kilde: Implementeringsplaner, Miljø- og Fødevareministeriet

Når dele af NaturErhvervstyrelsen får nyt postnummer i Sønderborg, får det direkte konsekvenser for aktører som landmænd og fiskere.

Det fremgår af et svar, som Miljø- og Fødevareministeriet har sendt til Finansministeriet i starten af januar måned.

NaturErhvervstyrelsen slækker således på sit mål for, hvornår udbetalingerne for de ikke arealbaserede ordninger i EU’s landdistrikts- og fiskeriprogrammer skal være producenterne i hænde.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00