Ugens embedsmand: Anders Kjærulff trådte ind på sundhedsområdet. Tre måneder efter ramte corona

Koncerndirektøren i Region Midtjylland tiltrådte få måneder, før Danmark for alvor blev ramt af corona. Perioden har været præget af både stor travlhed og eftertænksomhed. Hvor hans fortid i det kommunale havde mange forskellige dagsordener, har det klare fokus på sundhed i regionen åbnet for nye arbejdsfelter.

Anders Kjærulff har været koncerndirektøren i Region Midtjylland siden 2019. Han kom fra en række direktørstillinger i det kommunale.
Anders Kjærulff har været koncerndirektøren i Region Midtjylland siden 2019. Han kom fra en række direktørstillinger i det kommunale. Foto: Region Midtjylland
Simon Engell Kjøller

Danmark blev for alvor ramt af corona tre måneder efter, at du tiltrådte som koncerndirektør. Hvordan har det påvirket dit arbejde de sidste to år?

Corona betød desværre få besøgsmuligheder hos ledere og medarbejdere i regionen. Perioden har været præget af krisehåndtering, særligt i 2020, og dermed særligt fokus på det kortsigtede, blandt andet sikring af værnemidler og covid-test. Men fokus har også været på, hvad der bliver den nye normal. Robustgørelse af organisation i Region Midtjylland har også fyldt meget. Så alt i alt en periode præget både af stor travlhed og af eftertænksomhed.

Du har haft flere stillinger i det kommunale. Hvordan adskiller det sig fra arbejdet i regionen?