Ugens embedsmand: Annemarie Nissen sætter danmarksrekorder og holder styr på paragrafferne i loven

Som fuldmægtig i Justitsministeriet er 29-årige Annemarie Nissen vant til at følge med, når det juridiske grundlag i lovgivningen skal løbes på plads. Med syv danmarksmesterskaber i bagagen skal hun også forsøge at følge med verdens hurtigste kvinder, når hun onsdag tørner ud for Danmark på 800 meter distancen ved VM i atletik.

Syv danmarksmesterskaber i løb og en karriere som jurist i Justitsministeriet. Det er opskriften på Annemarie Nissens hæsblæsende tilværelse. Senere i dag repræsenterer hun Danmark på 800 meter distancen ved VM i atletik. 
Syv danmarksmesterskaber i løb og en karriere som jurist i Justitsministeriet. Det er opskriften på Annemarie Nissens hæsblæsende tilværelse. Senere i dag repræsenterer hun Danmark på 800 meter distancen ved VM i atletik. Foto: Privatfoto
Sebastian Vidkjær Stone

Hvordan får du din karriere som eliteatletikudøver til at passe med livet som embedskvinde i Justitsministeriet?

Indtil december 2022 arbejdede jeg på fuld tid i ministeriet. Da jeg i september sidste år slog den danske rekord på 800 meter distancen for første gang, stod det klart, at jeg ville have en god mulighed for at kvalificere mig til OL i Paris 2024 med en helhjertet satsning på denne disciplin.

Blå bog

Annemarie Nissen (f. 1994 i Sønderborg )

Karriere: 

2022-nu: Fuldmægtig, Formuerets- og forvaltningsretskontoret, Justitsministeriet 

2019-2022: Anklager og anklagerfuldmægtig, Anklagemyndigheden 

Indehaver af syv danmarksmesterskaber i atletik samt en danmarksrekord på 800 meter. 

Uddannelse: 

cand.jur., Københavns Universitet (2019)

Kilde: LinkedIn

Det fik mig til at undersøge muligheden for at gå ned i tid, hvilket min arbejdsplads bakkede op om. Samtidig rokerede jeg til et kontor, hvor man vurderede, at det ville være nemmere at styre antallet af arbejdstimer - ligesom arbejdsopgaverne kan løses med større fleksibilitet. Jeg kan blandt andet tage arbejdet med mig på træningslejre og til stævner, og det er helt afgørende for at få det hele til at gå op.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00