Ugens embedsmand: Coronakrisen fjernede grænserne mellem arbejde og fritid for Anders Fomsgaard

MØD EMBEDSVÆRKET: Coronakrisen har givet Seruminstituttets chefvirolog et mere intenst og hektisk arbejdsliv, hvor arbejdsopgaverne vokser i takt med truslerne og de gode idéer. 

Inden coronakrisen brugte Anders Fomsgaards blandt andet sin fritid på at spille koncerter med sit band i Paris. Nu spiller han sammen med en anden saxofonist og en bassist.
Inden coronakrisen brugte Anders Fomsgaards blandt andet sin fritid på at spille koncerter med sit band i Paris. Nu spiller han sammen med en anden saxofonist og en bassist.Foto: Anders Fomsgaard
Malte Bruhn
Fakta
Anders Fomsgaard (født 19. februar 1956 Frederiksberg) har været overlæge på virusafdelingen og udviklingslaboratoriet på Statens Seruminstitut siden 1993.

Han er adjungeret professor i infektionsmedicin ved Syddansk Universitet.

Dr.med fra Københavns Universitet i 1990.

1982-89: Læge på forskellige Universitetshospitaler i København.

1989-1991: Associate professor Max-Planck Institut für Immunbiologie (Freiburg, Tyskland) og Georgetown University/NIAID (USA).

1991-1992: Klinisk Mikrobiologisk Afdeling Rigshospitalet

1994: Kursist i specialet Klinisk Mikrobiologi

1993-2020: Overlæge Virusafdelingen SSI

Han har skrevet over 200 artikler og kapitler, der er blevet bragt i videnskabelige tidsskrifter.

Hvilken konkret opgave fylder det meste af din tid?
Min tid går med kreativ udvikling af nye genetiske og immunologiske metoder til at identificere, gennemskue og følge coronavirus i smittede dyr og mennesker. Vores Covaxix-vaccine mod coronavirus og gennemførslen af de krævende fase 1-2-3-afprøvninger fylder også meget.

Hvad arbejdede du med, inden vi kendte til corona?
Min tid gik med kreativ udvikling af nye genetiske og immunologiske metoder til at identificere, gennemskue og følge nye farlige virus i smittede dyr og mennesker. Vores udvikling af nye genetiske vaccineprincipper mod influenza, hiv og andre farlige nye virus fyldte også meget.

Hvordan har coronakrisen ændret dit arbejdsliv og privatliv?
Mit arbejdsliv er blevet mere intenst og hektisk med nye medarbejdere, teknologier og samarbejder på tværs af Seruminstituttet og med andre forskere. Det hele er et kapløb med virus. Grænsen mellem arbejde og fritid er væk. Arbejdsopgaverne vokser i takt med truslerne og de gode ideer.

Dokumentation

UGENS EMBEDSMAND

Hver uge møder Altinget Embedsværk én af landets embedsmænd. 

Vi undersøger, hvem der gemmer sig bag hæve-sænke-bordene og de folkevalgte politikere i centraladministrationens styrelser, ministerier og departementer.

Hvad drømmer de om? Hvordan ser de på embedsværket? Og hvordan kobler de af i en travl hverdag? 

Kender du én, der skal være ugens embedsmand? 

Så send en mail til [email protected] 


0:000:00