Ugens embedsmand: Lisbeth Bjerg Sjørup savner oplysning om rettigheder ved vaccination af børn

For Børnerådets sekretariatschef er corona-vaccination af børn højt på dagsordenen, og det gælder ikke mindst oplysning til børn om deres rettigheder. På de inde indre linjer er der fokus på rådets mærkesager i efteråret som formidling af viden om børneinddragelse i kommunerne.

Når Lisbeth Bjerg Sjørup skal have hjernen ned i gear, veksler hun mellem lidt arkitekturhistorie og små kreative projekter på hjemmefronten.
Når Lisbeth Bjerg Sjørup skal have hjernen ned i gear, veksler hun mellem lidt arkitekturhistorie og små kreative projekter på hjemmefronten.Foto: Børnerådet/Jonas Normann
Simon Engell Kjøller

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?

Det er altid en vigtig del af mit arbejde at følge og analysere den aktuelle børnepolitiske debat, så jeg kan rådgive Børnerådets formand og sætte retning for arbejdet i sekretariatet. Lige nu er covid-19-vaccination af børn et højaktuelt emne for os, da vi savner oplysning til børn om deres rettigheder i forbindelse med vaccinationen.

På inde indre linjer har jeg, sammen med mine medarbejdere, fokus på at gennemtænke og tilrettelægge de mange aktiviteter, som skal skabe synlighed om Børnerådets mærkesager i efteråret. Vi har et helt særligt fokus på formidling af viden om kollektiv børneinddragelse blandt andet i kommunerne, fordi børn har ret til at få indflydelse på rammerne for deres liv og hverdag.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00