Ugens embedsmand: Thomas Hestbæk Andersen gør en dyd ud af at være nærværende og menneskelig

MØD EMBEDSVÆRKET: Direktøren i Dansk Sprognævn involverer sig personligt og gør en dyd ud af at være nærværende og menneskelig, når han er på arbejde. Men Thomas Hestbæk Andersen er også nøjeregnende med ikke at overskride grænsen til det private. 

Thomas Hestbæk Andersen har været direktør for Dansk Sporgnævn siden februar 2019. Det er hans første job i den danske centraladministration. 
Thomas Hestbæk Andersen har været direktør for Dansk Sporgnævn siden februar 2019. Det er hans første job i den danske centraladministration. Foto: Dansk Sprognævn
Malte Bruhn

Der er jeg nok sådan en lidt stereotyop midaldrende direktørtype, for jeg nyder at spille golf, cykle i lycra, læse Hemingway og lave god mad til familien.

Thomas Hestbæk Andersen
Direktør i Dansk Sprognævn
Fakta
Thomas Hestbæk Andersen (født 1975 i Aarhus) har været direktør for Dansk Sprognævn siden 1. februar 2019.

Han har tidligere været lektor og forskningsleder ved Institut for Sprog og Kommunikation ved Syddansk Universitet. 

Han er cand.mag. i Nordisk og Virksomhedskommunikation. Han har skrevet en Ph.d. om leksikogrammatiske metaforer i dansk.

Dansk Sprognævn, der hører under Kulturministeriet, blev udflyttet fra Frederiksberg i København til Bogense på Fyn 1. april 2019. Det fik tidligere direktør Sabine Kirchmeier til at forlade sin stilling efter 12 år på posten.

Dansk Sprognævn er en statslig forskningsinstitution under Kulturministeriet.

Sprognævnet 
beskæftiger sig med det danske sprogs udvikling og brug gennem forskning, normering og ved rådgivning.

Kilde: Dansk Sprognævn

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?
Vi er i færd med at lægge ny strategi for Dansk Sprognævn og forhandle rammeaftale for de næste fire år, og det kræver resurser, for vi har mange interessenter hvis behov skal tilgodeses. Vi har meget vi gerne selv vil præge dagsordenen med, vi er mange nye hoveder med nye fagprofiler som er kommet til efter udflytningen sidste år, vi står overfor at skulle have nyt repræsentantskab og bestyrelse, og, og, og. Det er vildt spændende at skulle sætte retningen for de næste fire år i et sådan krydspres. Men der er også mange bolde i luften. 

Hvad ved dine kollegaer ikke om dig?
Jeg involverer mig personligt og gør en dyd ud af at være nærværende og menneskelig når jeg er på arbejde, men jeg er også nøjeregnende med ikke at overskride grænsen til det private. Så der er da masser af aspekter af hvad der gør mig til mig som mine kolleger ikke kender til. Men de ved godt at jeg har et svagt punkt for den gamle Top Gun-film og glæder mig til 2’eren rammer biograferne.

Hvordan kobler du af i en travl hverdag?
Der er jeg nok sådan en lidt stereotyp, midaldrende direktørtype, for jeg nyder at spille golf, cykle i lycra, læse Hemingway og lave god mad til familien.

Dokumentation

UGENS EMBEDSMAND

Hver uge møder Altinget Embedsværk én af landets embedsmænd. 

Vi undersøger, hvem der gemmer sig bag hæve-sænke-bordene og de folkevalgte politikere i centraladministrationens styrelser, ministerier og departementer.

Hvad drømmer de om? Hvordan ser de på embedsværket? Og hvordan kobler de af i en travl hverdag? 

Kender du én, der skal være ugens embedsmand? 

Så send en mail til [email protected] 


Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00