Ugens embedsmand: Tomas Anker skal omsætte Danmarks klimaindsats til global indflydelse

Danmarks klimaambassadør forsøger at målrette Danmarks globale klimaindsats, så vores stemme bliver hørt internationalt. Til COP26 i Glasgow skal han bruge de kompetencer og det globale klimanetværk, han har opbygget gennem mange år i klimadiplomatiet, i arbejdet for at sikre en ambitiøs aftale.

Thomas Anker Christensen tiltrådte som klimaambassadør 1. februar 2020.
Thomas Anker Christensen tiltrådte som klimaambassadør 1. februar 2020.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Hvordan har du oplevet det første halvandet år som klimaambassadør?

Det har været en kæmpe udfordring at gennemtænke, hvordan vi leverer på regeringens og Folketingets ambition om at omsætte vores klimaindsats i Danmark til global indflydelse. Opgaven har været båret af en meget stor interesse og velvilje til at få det til at lykkes på tværs af centraladministrationen, udenrigstjenesten, erhvervslivet, forskning, frivillige organisationer og det danske samfund i bred forstand.

Vi lagde ud med at udarbejde en global klimastrategi samtidig med at både Udenrigsministeriets, udenrigstjenestens og Klima, Energi- og Forsyningsministeriets internationale klimaindsatser blev reorganiseret. Alt sammen for at målrette Danmarks globale klimaindsats, så vores stemme bliver hørt internationalt.

Altinget logoEmbedsværk
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget embedsværk kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00