Lise Bech
 svarer 
Rasmus Prehn

Lise Bech (DF) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, hvor mange minkavlere, herunder personer som arbejder eller bor på minkfarme, som blev smittet med corona

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 81, Spørgsmål 2
Vil ministeren redegøre for, hvor mange minkavlere, herunder personer som arbejder eller bor på minkfarme, som blev smittet med corona?

Svar fra onsdag den 1. december 2021
Til brug for besvarelsen af spørgsmålet har jeg indhentet en udtalelse fra Sundhedsministeriet, der har oplyst følgende:

”Det er Statens Serum Instituts (SSI) opfattelse, at der spørges til smitte med covid-19 generelt og ikke smitte med en minkvariant. SSI kan oplyse, at 20 pct. af de personer, som ifølge samkørte data mellem Det Centrale Personregister (CPR) og Det Centrale Husdyrbrugsregister (CHR) er registreret som at have adresse på en minkfarm, var smittet med covid-19. I hele tal er dette 656 ud af 3319 personer.

Opgørelsen er baseret på perioden primo juni 2020 til primo januar 2021.

Der skal dog tages forbehold for disse tal, da SSI er bekendt med, at der var smittede personer, som ikke var registreret i CHR, men som havde adresse på en minkfarm. Disse personer tæller ikke med i opgørelsen ovenfor, da det er ikke muligt præcist at sige hvor mange personer, der er tale om. Et meget løst bud er maksimalt 5 pct. yderligere.

Derudover skal der tages forbehold for, at ikke alle personer, der fremgår af CHR, er blevet testet jævnligt, og dermed kan de ovenstående 20 pct. være højere også af denne årsag.

SSI har ikke data for, hvor mange personer der var smittet med covid-19, som havde adresse et andet sted end på deres arbejdsplads (som var en minkfarm).” Rasmus Prehn / Paolo Drostby Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri • Slotsholmsgade 12 • 1216 København K Tlf. 38 10 60 00 • CVR 41956011 • EAN 5798000880016 • [email protected] • www.fvm.dk
0:000:00