Torsten Schack Pedersen
 svarer 
Rasmus Prehn

Torsten Schack Pedersen (V) spørger ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, hvorvidt ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri eller sundhedsministeren har haft indflydelse på afbestillingen af opgaven hos DK-VET

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 81, Spørgsmål 8
I forlængelse af svaret på spørgsmål 3 bedes ministeren redegøre for, hvorvidt fødevareministeren eller sundhedsministeren har haft indflydelse på afbestillingen af opgaven hos DK-VET?

Svar fra torsdag den 9. december 2021
Det var Fødevarestyrelsen, der i maj 2021 af egen drift sendte bestillingen til Dansk Veterinær Konsortium (DK-VET).

Sundhedsministeriet bad i juni 2021 på embedsmandsniveau Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri om, at der i første omgang blev udarbejdet en risikovurdering med fokus på human sundhed.

Den besked gav Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri på embedsmandsniveau videre til Fødevarestyrelsen. Undersøgelserne ved Dansk Veterinær Konsortium blev herefter udskudt.

Jeg har altså hverken været involveret i at bestille eller udskyde risikovurderingen fra Dansk Veterinær Konsortium. Det foregik på embedsmandniveau.

Rasmus Prehn / Signe Skibstrup Blach Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri • Slotsholmsgade 12 • 1216 København K Tlf. 38 10 60 00 • CVR 41956011 • EAN 5798000880016 • [email protected] • www.fvm.dk
0:000:00