Ny 3F-formand: Mediernes dækning af dobbeltliv var afgørende for Per Christensens afgang

Den tidligere 3F-formand Per Christensens dobbeltliv ville fortsat have været en privat sag, hvis ikke medierne havde beskrevet den. Det mener den nu konstituerede formand, Tina Christensen. Hun har ikke ønsket at stille op til interview med Altinget om sagen, men har sendt en række skriftlige svar. Se dem her.  

Tidligere formand Per Christensen trak sig tirsdag 25. januar ved et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde efter aftale med resten af den daglige ledelse. 
Tidligere formand Per Christensen trak sig tirsdag 25. januar ved et ekstraordinært hovedbestyrelsesmøde efter aftale med resten af den daglige ledelse. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke BrøndumChristoffer Lund-Hansen

Det var mediernes dækning af nu afgåede Per Christensens årelange dobbeltliv med fire kvinder, der fik 3F's ledelse til at ændre opfattelse af sagens karakter.

Sådan lyder svaret fra 3F's konstituerede formand, Tina Christensen, på spørgsmålet om, hvorfor hun og den øvrige ledelse på blot tre dage i sidste uge skiftede holdning i sagen om den øverste tillidsmand i fagforeningen. 

"Da vi hørte om sagen i et brev fra de tre kvinder i december, vurderede vi, at det var en privat sag. Da B.T valgte at skrive offentligt i detaljer om den private sag, måtte vi konstatere, at det ikke længere var en privat sag, men en offentlig sag, hvor der blev sået tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F's formand til stor skade for 3F's medlemmer. Der skal altid være endda meget stor tillid til personen i spidsen for vores fællesskab, og derfor valgte Per Christensen, i respekt for 3F og medlemmerne, at gå af som formand," skriver Tina Christensen i en mail.









0:000:00