Arbejdsgiverforening vil lempe top- og selskabsskatten: "Regeringen har ikke leveret på noget af det, der skal øge arbejdsudbuddet"

For første gang lancerer Tekniq Arbejdsgiverne et større vækstudspil. "Det her er et opråb om, at erhvervspolitikken ikke skal bestå af, at vi laver regionale vækstteams og genåbningspakker," siger topchef Troels Blicher Danielsen, der er skeptisk i forhold til Mette Frederiksens beskæftigelsesløfte.

Tekniq Arbejdsgiverne-boss Troels Blicher Danielsen mener, at selskabsskatten i første omgang skal sænkes fra 22 til 20 procent. 
Tekniq Arbejdsgiverne-boss Troels Blicher Danielsen mener, at selskabsskatten i første omgang skal sænkes fra 22 til 20 procent. Foto: Jeppe Carlsen
Christoffer Lund-Hansen

Regeringens erhvervspolitik består af for meget designpolitik og nålestiksoperationer, som tilgodeser bestemte målgrupper, der stemmer på Socialdemokratiet og har for lidt fokus på virksomhedernes langsigtede rammevilkår. 

Sådan lyder kritikken fra Troels Blicher Danielsen, topchef i Tekniq Arbejdsgiverne, der nu lancerer arbejdsgiverforeningens første store vækstudspil, som består af 10 konkrete forslag. 

"Det her er et opråb om, at erhvervspolitikken ikke skal bestå af, at vi laver regionale vækstteams og genåbningspakker. De her regionale vækstteams, hvor man siger, at man er god til bestemte ting i Nordjylland, andre ting i Midtjylland osv. Jeg forstår slet ikke meningen bag det. I stedet bør man kigge på det, der betyder noget for langt de fleste virksomheder, og det er de generelle rammevilkår," siger Troels Blicher Danielsen og tilføjer: 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024