Før finanslov: DI advarer om "brandfarlig cocktail"

Den opstramning af dansk økonomi, regeringen lægger op til i forbindelse med finansloven, er slet ikke nok, lyder det fra DI. At dansk økonomi buldrer derudaf, samtidig med at den offentlige beskæftigelse stiger, vækker bekymring. "Det er en brandfarlig cocktail," lyder det.

Finansminister Nicolai Wammen (S) til præsentation af finanslovsforslaget. Han forhandler nu finanslov med sine støttepartier.
Finansminister Nicolai Wammen (S) til præsentation af finanslovsforslaget. Han forhandler nu finanslov med sine støttepartier.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Finansloven for 2022 ventes at lande inden længe. Og mens finansloven er lige på trapperne, advarer DI politikerne om, at der er behov for en markant opstramning af dansk økonomi.

Da regeringen i august præsenterede finanslovsforslag, fortalte finansminister Nicolai Wammen, at det nu er tid til "at lette foden fra speederen".

Men Morten Granzau, chef for DI's økonomisk-politiske afdeling, mener ikke, at regeringen har lettet foden nok fra speederen, og forklarer blandt andet, at finanslovsforslaget øger BNP med 1,3 procent i forhold til 2019.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00