Hurtigere godkendelser, mindre bureaukrati og et ambitiøst klimamål: Her er erhvervsministerens og erhvervslivets ønsker til ny EU-Kommission

Europas konkurrenceevne er under pres, og derfor er der brug for handling. Sådan lyder det i et fællespapir fra erhvervsministeren og erhvervslivet, der kommer med ti erhvervspolitiske forslag til den nye EU-Kommission.

I et fællespapir kommer erhvervslivet og erhvervsministeren med ti forslag til at styrke Europas konkurrenceevne til den kommende EU-Kommission.
I et fællespapir kommer erhvervslivet og erhvervsministeren med ti forslag til at styrke Europas konkurrenceevne til den kommende EU-Kommission.Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Der er brug for at bide til bolle og sætte nye initiativer i søen, hvis Europa skal fastholde sin konkurrenceevne overfor Kina og USA.

Sådan lyder budskabet i et nyt fællespapir fra erhvervsminister Morten Bødskov og en række erhvervsorganisationer. Her har de samlet ti bud til den nye EU-Kommission på, hvordan man politisk kan styrke den europæiske konkurrenceevne i de kommende år.

Som det ser ud nu, går det nemlig for langsomt med at reagere på presset fra Kina og USA, lyder det fra Dansk Industris europapolitiske chef, Rikke Wetendorff Nørgaard.

0:000:00