Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skal føre tilsyn med digitale tjenester

Regeringen peger på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen som tilsynsmyndighed for forordningen om digitale tjenester, der indfører nye regler for blandt andre sociale medier og søgemaskiner. 

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen får mere at se til fremover. Fra venstre ses direktøren i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Jakob Hald og vicedirektør Jakob Schaumburg-Müller. ARKIVFOTO.<br>
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen får mere at se til fremover. Fra venstre ses direktøren i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Jakob Hald og vicedirektør Jakob Schaumburg-Müller. ARKIVFOTO.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Senest den 17. februar næste år skal medlemsstaterne i EU have etableret en myndighed til at føre tilsyn med og håndhæve forordningen om digitale tjenester (DSA).

Regeringen har i Danmark udpeget Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, oplyser erhvervsminister Morten Bødskov i et svar til udvalget for digitalisering og it.

“Af det udkast til forslag til lov om håndhævelse af forordningen, der har været i offentlig høring fremgår, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udpeges som eneste kompetente myndighed og koordinator for digitale tjenester,” skriver han.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00