LA’s nye klimaordfører har egen "eksklusiv" erhvervsklub med betalende medlemmer

Klimapolitik har været højrefløjens akilleshæl, men liberalismen har svaret på tidens store udfordring. Det mener LA's nye klimaordfører, der vil tage sin erfaring fra erhvervslivet med ind på Christiansborg. Han har sin egen erhvervsklub, som koster et årligt kontingent på omkring 5.000 kroner, fortæller han i stort interview.

"En CO2-afgift er en liberal
position, fordi det handler om at beskytte naboen for forurening." Frihed er et fravær af tvang, og når nogen udleder, bliver der taget frihed fra andre. Det er sådan, Steffen Frølund vil "frame" sin liberale klimapolitik.
"En CO2-afgift er en liberal position, fordi det handler om at beskytte naboen for forurening." Frihed er et fravær af tvang, og når nogen udleder, bliver der taget frihed fra andre. Det er sådan, Steffen Frølund vil "frame" sin liberale klimapolitik.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Julie Schønning

Der er flere steder, hvor den kapitalistiske agenda og den grønne agenda er “fuldstændig aligned”.

Det er den forening, der motiverer Steffen Frølund, og det er derfor, han har skiftet sin karriere i erhvervslivet ud med en ny hverdag i Folketinget. 

Det behøver nemlig ikke være en venstreorienteret dagsorden at gøre noget godt for klimaet. Den liberale løsning handler i høj grad om at frisætte markedskræfterne, så der kan ske sådan noget, som da Elon Musk opfandt Teslaen.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00