Lizette Risgaard forlader bestyrelsen for tænketank

Den forhenværende FH-formand er nu også ude af bestyrelsen for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Advokater fra Kromann Reumert er i øjeblikket i gang med en ekstern advokatundersøgelse af mulig krænkende adfærd begået af FH's forhenværende formand Lizette Risgaard. Undersøgelsen ventes afsluttet onsdag den 28. juni.
Advokater fra Kromann Reumert er i øjeblikket i gang med en ekstern advokatundersøgelse af mulig krænkende adfærd begået af FH's forhenværende formand Lizette Risgaard. Undersøgelsen ventes afsluttet onsdag den 28. juni.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Jakob Krarup Bjerregaard

Afgangen fra formandsposten i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) koster nu også Lizette Risgaard en bestyrelsespost i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Det bekræfter rådets formand, økonomiprofessor Michael Rosholm.

”Udskiftningen er sket, fordi FH har udpeget en anden repræsentant til at sidde i AE’s bestyrelse, nemlig deres fungerende formand,” skriver han i en mail til Altinget.

Den nye FH-repræsentant i bestyrelsen for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er hovedorganisationens fungerende formand, Morten Skov Christiansen.

Han slutter sig til bestyrelsen, der også tæller fremtrædende fagbosser som Henning Overgaard fra 3F, Anja C. Jensen fra HK og Claus Jensen fra Dansk Metal.

Bestyrelsen for AE
  • Formand for bestyrelsen er Michael Rosholm, professor ved Aarhus Universitet
  • Morten Skov Christiansen, FH
  • Jonas Schytz Juul, FH
  • Henning Overgaard, 3F
  • Anja C. Jensen, HK Danmark
  • Claus Jensen, Dansk Metal
  • Ole Wehlast, Fødevareforbundet NNF
  • Benny Andersen, Socialpædagogernes Landsforbund
  • Jannik Frank Petersen, Teknisk Landsforbund
  • Gordon Ørskov Madsen, Danmarks Lærerforening

Kilde: Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Bestyrelsesposten i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er blot den seneste i rækken af tillidshverv, som Lizette Risgaard har mistet, efter at hun kort før 1. maj trak sig som formand for FH.

Det skete, da Berlingske og Ekstra Bladet havde afsløret hendes upassende adfærd overfor unge mænd i fagbevægelsen.

Kort efter måtte Lizette Risgaard vinke farvel til bestyrelsesposterne i ATP og LD Fonde. Siden skiftede FH også ud på formandsposten i medieselskabet A-pressen og i Lønstrukturkomitéen.

”Set i lyset af Lizette Risgaards tilbagetræden som FH-formand er det videre forløb for tilhørende bestyrelsesposter sat i værk. Umiddelbart overtager Morten Skov Christiansen, fungerende formand for FH, flere af posterne, men det er endnu ikke endeligt afklaret i forhold til alle bestyrelser,” lød det i et skriftligt svar fra FH i begyndelsen af maj.

Advokater klar om en uge

Mens Lizette Risgaard altså er ude af flere bestyrelser, repræsenterer den forhenværende FH-formand fortsat FH i bestyrelsen for Arbejdernes Landsbank. Her er der ifølge FH ingen aktuelle planer om at skifte hende ud, også selvom det ifølge en ekspert ville være muligt.

Lizette Risgaards adfærd, og FHs håndtering af samme, er i øjeblikket genstand for en ekstern advokatundersøgelse, som advokatfirmaet Kromann Reumert står for.

Forventningen i fagbevægelsen er, at forretningsudvalget i FH onsdag den 28. juni skal behandle resultaterne af advokatundersøgelsen.

Det skal være med til at bane vejen for, at FH ved en ekstraordinær kongres i begyndelsen af september kan vælge en ny formand.

Lizette Risgaard er ikke vendt tilbage på Altingets henvendelser.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lizette Risgaard

Fhv. formand, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH)
kontorfunktionær (Handelsskole), lederuddannelse, MPA

Michael Rosholm

Formand, Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, professor, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, leder, TrygFondens Børneforskningscenter
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1993), ph.d. (Aarhus Uni. 1998)

0:000:00