Ny lov om ESG-vurderinger rykker et skridt nærmere: Rådet enig og klar til forhandlinger i starten af 2024

Rådet er klar med sit bud på en lov for ESG-screeninger forud for forhandlinger med de øvrige EU-institutioner i starten af 2024. 

EU vil regulere de såkaldte ESG-vurderinger, så de blandt andet bliver nemmere at sammenligne. Vurderingerne handler blandt andet om sociale forhold – S'et i ESG – såsom fysiske arbejdsforhold eller hvorvidt de ansatte har overenskomst.  
EU vil regulere de såkaldte ESG-vurderinger, så de blandt andet bliver nemmere at sammenligne. Vurderingerne handler blandt andet om sociale forhold – S'et i ESG – såsom fysiske arbejdsforhold eller hvorvidt de ansatte har overenskomst.  Foto: K M Asad/AP/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen HansenRasmus Raun Westh

Rådet for den Europæiske Union er torsdag blevet enige om sit forhandlingsmandat forud for en kommende lov for ESG-vurderinger.

Det oplyser Rådet i en pressemeddelelse.

ESG står for Environment, Social og Governance og er en slags målestok, som investorer kan bruge til at vurdere, hvor bæredygtig og ansvarlig en virksomhed er. Det kan eksempelvis handle om, hvordan en virksomhed påvirker klima og miljø, hvorvidt dens ansatte har overenskomst, om der foregår menneskerettighedskrænkelser blandt underleverandører, diversitet i medarbejderstaben og meget andet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024