Opsamling på temadebat: Her er aktørernes ønsker til nyt erhvervsstøttesystem

Regeringen vil spare milliarder og øge arbejdsudbuddet ved at ændre på erhvervsstøtten. Så hvordan skal fremtidens erhvervsstøttesystem se ud? En række aktører har givet deres bud.

Erhvervsminister Morten Bødskov og Folketingets erhvervsordførere til et pressemøde.
Erhvervsminister Morten Bødskov og Folketingets erhvervsordførere til et pressemøde.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Erhvervsstøtten er fordelt på over 200 forskellige støtteordninger og udgjorde 42 milliarder kroner i 2021. Men systemet står over for ændringer, som regeringen vil udføre på baggrund af anbefalinger fra "ekspertudvalget for fremtidens erhvervsstøtte og med virkemidler, som giver bedre vilkår for erhvervslivet bredt set."

Christian Frigast, formand for kapitalfonden Axcel, står i spidsen for ekspertgruppen, der derudover består af økonomilektor Jeppe Druedahl, økonomiprofessor Niels Johannesen, bestyrelsesmedlem Astrid Simonsen Joos og administrerende direktør i Heartland Lise Kaae.

SVM-regeringen lægger op til at sløjfe erhvervsstøtte for to milliarder kroner. Derudover foreslog oppositionen i januar i sit alternative finansieringsforslag i forbindelse med forsvarsforhandlingerne at finde yderligere 0,75 milliarder kroner i sanering af erhvervsstøtten.

0:000:00