Outsideren fra frysehuset i Esbjerg er nu helt inde i varmen

Han er en legendarisk ølkasse-taler og vidt respekteret for sit faglige arbejde. Henning Overgaard er 3F classic, men fortiden i Enhedslisten spøger, og der sættes spørgsmålstegn ved, om han ejer forgængerens politiske snilde. Altinget tegner et portræt af den nye rorgænger for Danmarks største fagforbund.

Henning Overgaard var den eneste kandidat til 3Fs formandspost til forbundets ekstraordinære kongres 8. april, efter Per Christensens afgang tidligere i år. Henning Overgaard er fra Esbjerg, hvor han er opvokset og blev formand for lokalafdelingen 3F Transport Esbjerg. 
Henning Overgaard var den eneste kandidat til 3Fs formandspost til forbundets ekstraordinære kongres 8. april, efter Per Christensens afgang tidligere i år. Henning Overgaard er fra Esbjerg, hvor han er opvokset og blev formand for lokalafdelingen 3F Transport Esbjerg. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Søren Dahl

Væggene i lokalet hos 3F Transport Esbjerg er prydet af tunge, røde faner broderet med våbenskjold og teksten “Havnearbejdernes klub”. Ved siden af et magen til, med teksten “Fiskernes fagforening”.

På et billede i indgangen er en kutter ved at blive slugt af en enorm bølge.

Det vil nok være en journalistisk overdrivelse at påstå, at Henning Overgaard som 3F-formand står overfor samme udfordringer som det uheldige skib på fotografiet.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00