Politisk flertal ser positivt på at give virksomheder ret til erhvervskonto efter valget

Regeringen nåede aldrig at fremsætte det lovforslag, der skal sikre alle virksomheder retten til en basal erhvervskonto. Men et bredt politisk flertal er klar til at løse udfordringen for landets mindste virksomheder på den anden side af valget.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil fremsætte lovforslaget om retten til en basal erhvervskonto efter valget, hvis valgets udfald giver mulighed for det, lyder det. Et bredt flertal af Folketinget ser positivt på ideen. Arkivfoto. 
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil fremsætte lovforslaget om retten til en basal erhvervskonto efter valget, hvis valgets udfald giver mulighed for det, lyder det. Et bredt flertal af Folketinget ser positivt på ideen. Arkivfoto. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Selvom regeringen ikke fik realiseret sit forslag om en basal erhvervskonto til alle virksomheder, før valget blev udskrevet, er der gode muligheder for, at forslaget kan blive til virkelighed i den kommende valgperiode. 

Et bredt flertal af Folketingets partier stiller sig nemlig positive over for forslaget, som erhvervsminister Simon Kollerup (S) til Altinget har bekræftet fortsat er en prioritet for Socialdemokratiet efter valget. 

"Gode nye virksomheder skal ikke kæmpe med at få en erhvervskonto. Virksomheder skal have ret til en erhvervskonto. Hvis valget giver os muligheden for det, så vil vi fremsætte lovforslaget, når Folketinget igen er samlet," lyder det i en skriftlig kommentar fra erhvervsministeren.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00