SMV’er frygter regeringens forslag om virksomheders ret til erhvervskonto løber ud i sandet: ”Vi er meget skuffede”

"Det er vores største ønske på vegne af selvstændige iværksættere," siger SMVdanmark, der vil have den næste regering til at inkludere virksomheders ret til en erhvervskonto i sin 100 dages plan. Simon Kollerup har aldrig fremsat det varslede lovforslag. "Jeg er også ret sur over det faktisk," udtaler SF's erhvervsordfører. 

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) varslede i januar, at regeringen i efteråret ville fremsætte et lovforslag, der skulle sikre alle virksomheder retten til en basal erhvervskonto, men det er ikke sket. Arkivfoto. 
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) varslede i januar, at regeringen i efteråret ville fremsætte et lovforslag, der skulle sikre alle virksomheder retten til en basal erhvervskonto, men det er ikke sket. Arkivfoto. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Selvom erhvervsminister Simon Kollerup (S) og SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech-Nielsen, i begyndelsen af året annoncerede en intention om, at alle sunde virksomheder skal have ret til at få oprettet en erhvervskonto i landets banker, er der ingenting sket mere end ni måneder senere. 

Det skaber dybe panderynker i SMVdanmark, der talerør for de små og mellemstore virksomheder. 

"Vi er meget skuffede over, at der ikke er sket noget endnu. For mange er det et livstruende problem. Vi snakker altid om, at det er let at starte en virksomhed i Danmark, men selvom det er let at få sit CVR-nummer, kan man ikke drive sin virksomhed, hvis man ikke også får en bankkonto," siger chefkonsulent i SMVdanmark, Kasper Munk Rasmussen.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00