S-parlamentariker vil have Jyske Bank til at stå skoleret i EU efter Pandora Papers

Afsløringen af Jyske Banks forvaltning af astronomiske beløb i skattely for paraguayansk rigmand skal tages op på EU-plan, mener S-medlem af Europa-Parlamentet, Niels Fuglsang.

Niels Fuglsang (S) vil have fokus flyttet fra multinationale selskaber til også at handle om banker og enkeltpersoner i kampen mod skattely i EU.
Niels Fuglsang (S) vil have fokus flyttet fra multinationale selskaber til også at handle om banker og enkeltpersoner i kampen mod skattely i EU.Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Jyske Bank må forklare sin kontroversielle rolle i de såkaldte Pandora Papers for offentligheden. Det mener Socialdemokratiets medlem af Europa-Parlamentets Skattelyudvalg, Niels Fuglsang (S). Han vil nu presse på for, at repræsentanter for banken skal stille op i udvalget og svare på de EU-folkevalgtes spørgsmål om den prekære sag, der involverer en rigmand fra Paraguay og hans mange hundrede millioner kroner store formue, som banken forvaltede i skattely.

”Når der kommer en mand fra Paraguay med en milliardformue og sætter den ind i et skattely via Jyske Bank, så skal de undersøge, hvor de penge kommer fra,” siger Niels Fuglsang.

Det ser meget mistænkeligt ud. Og hvis der er en god forklaring på det, så må Jyske Bank jo komme med den.

Niels Fuglsang
EU-parlamentariker (S)

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00