Debat

Venstre: Vi skal fjerne snubletråde og benspænd for iværksættere

Uden en stærk iværksætterstrategi er der fare for at vi mister en betydelig del af vores erhvervsliv, som er afgørende for at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark, skriver Louise Schack Elholm (V).

Regeringen præsenterer snart en ny iværksætterstrategi. Mit klare ønske er, at det bliver nemmere at drive virksomhed i Danmark. Vi har brug for danske virksomheder. Vi har brug for arbejdspladser. Og vi har brug for vækst, skriver Louise Schack Elholm (V).
Regeringen præsenterer snart en ny iværksætterstrategi. Mit klare ønske er, at det bliver nemmere at drive virksomhed i Danmark. Vi har brug for danske virksomheder. Vi har brug for arbejdspladser. Og vi har brug for vækst, skriver Louise Schack Elholm (V).Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Louise Schack Elholm
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Dansk erhvervsliv står i en afgørende tid. Iværksættersucceser flygter ud af landet, og det er en udvikling, som skal vendes.

Vi er simpelthen i fare for at miste en betydelig del af vores erhvervsliv, der er afgørende for at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark.

Louise Schack Elholm
Erhvervsordfører, Venstre

Syv ud af 11 vækstvirksomheder vælger at forlade Danmark, før de overhovedet når at blive store.

Den virkelighed er meget bekymrende. Vi er simpelthen i fare for at miste en betydelig del af vores erhvervsliv, der er afgørende for at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. 

Det er dybt bekymrende, at en så betydelig andel af succesfulde iværksættervirksomheder forlader Danmark, da vi er meget afhængige af et stærkt dansk erhvervsliv.

Det viser meget tydeligt, at der er behov for en målrettet strategi, som kan forbedre muligheder for at drive virksomhed i Danmark. 

Lemp reglerne

Regeringen præsenterer snart en ny iværksætterstrategi. Mit klare ønske er, at det bliver nemmere at drive virksomhed i Danmark.

Vi har brug for danske virksomheder. Vi har brug for arbejdspladser. Og vi har brug for vækst.

Den nye strategi for iværksætteri skal skabe bedre rammer for danske iværksættere. 

Hvis det skal være mere attraktivt at drive virksomhed i Danmark, er det nødvendigt at lempe nogle af reglerne og udfordringerne ved at drive og starte virksomhed.

Vi skal fjerne nogle af de mange snubletråde og benspænd, vi af uransalige årsager har rigtig mange af i Danmark for vores iværksættere. 

I Venstre vil vi gøre det mere attraktivt for danske iværksættersuccesser at blive store i Danmark. Vi vil sikre flere muligheder for kvindelige iværksættere.

Vi vil forbedre talentudviklingen for iværksættere i samarbejde med vores stærke universitetsmiljøer. Det er også afgørende, vi gør det nemmere at få kapital for danske iværksættere.

Læs også

Mere gennemskuelig proces

Det skal være mere attraktivt at drive virksomhed i Danmark. For mange virksomheder flytter ud af Danmark når de vokser sig store.

Det er vigtigt for Danmark, at vi kan fastholde succesfulde danske virksomheder, som Trustpilot, Pleo og Netcompany. 

Det er en stor politisk prioritet for mig, at det skal være nemmere at navigere i den bureaukratiske labyrint, som iværksættere ofte står over for.

Der er behov for en mere gennemskuelig proces når man etablerer en virksomhed i Danmark. Det vil fremme iværksætterlysten og styrke det danske erhvervsliv som helhed.

Går glip af halvdelen af talentmassen

Derudover synes jeg, at det er vigtigt for dansk erhvervsliv, at vi får flere kvindelige iværksættere.

Det nytter ikke, at der i høj grad kigges bort fra halvdelen af befolkningen, når der skal investeres i iværksættere.

Louise Schack Elholm
Erhvervsordfører, Venstre

Kun 0,1 pct. af investeringer i Danmark går til startups med kun kvindelige stiftere. Vi skal sikre at potentiale fra kvindelige iværksættere ikke går til spilde.

Det nytter ikke, at der i høj grad kigges bort fra halvdelen af befolkningen, når der skal investeres i iværksættere.

En vej derhen er at gøre det nemmere for iværksættere at få investeringer gennem aktie-crowdfunding, da 23 procent af investeringer fra crowdfunding går til virksomheder med kvindelige iværksættere.

I Venstre har vi mange ambitioner for den nye strategi for iværksætteri. For det skal være nemmere at drive virksomhed, på tværs af køn.

Verdens bedste iværksætterland

Det vigtigste ved den nye iværksætterstrategi er, at der sættes handling bag ordene.

Det vigtigste ved den nye iværksætterstrategi er, at der sættes handling bag ordene.

Louise Schack Elholm
Erhvervsordfører, Venstre

Vi skal værne om danske vækstvirksomheder, som fremmer vores samfund og dansk erhvervsliv. Vi skal skabe et erhvervsliv, som er attraktivt og gennemskueligt.

For Danmark skal være det bedste land at drive virksomhed i.  

Venstre er dybt optaget af at skabe et mere konkurrencedygtigt erhvervsliv.

Ved at præsentere en ambitiøs iværksætterstrategi kan vi sikre, at Danmark forbliver et attraktivt sted at drive virksomhed, hvor talent og idéer kan blomstre.

Venstre vil gå forrest for en fremtid, hvor iværksætteri er en drivkraft for vækst, velstand og innovation i Danmark.

Læs også
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Louise Schack Elholm

MF (V), fhv. kirkeminister, minister for landdistrikter og for nordisk samarbejde
cand.polit. (Københavns Uni. 2006)

0:000:00