Ny temadebat: Hvordan gør vi lovgivning og rammer for organdonation mere tidssvarende?

Der er bred politisk enighed om, at rammerne for organdonation trænger til en grundig revision. Men hvordan tager vi højde for både etiske dilemmaer og udviklingen i medicinsk teknologi, spørger Altinget Etik og Tro i denne temadebat.

I denne temadebat lægger Altinget Etik og Tro op til diskussion om både de konkrete regler, udviklingen i medicinsk teknologi og etiske dilemmaer, som organdonation rejser.
I denne temadebat lægger Altinget Etik og Tro op til diskussion om både de konkrete regler, udviklingen i medicinsk teknologi og etiske dilemmaer, som organdonation rejser.Foto: Mark Humphrey/AP/Ritzau Scanpix

Skal vi udnytte de nyeste og kommende medicinske teknologier og muligheder fuldt ud? Skal samfundet gøre det obligatorisk at være tilmeldt donorregister og gøre befolkningen til et omvandrende reservedelslager for hjerte, nyrer, lunger og andre organer, som vi ikke længere selv har brug for?

Skal man indføre obligatorisk stillingtagen til organdonation, når man skal have fornyet sit pas, eller når man tager kørekort?

Fakta:

"Flere danskere dør hvert år, mens de forgæves venter på et nyt organ. Derfor er politikerne nu klar på at ændre ordningen for organdonation. Men hvilken ordning der er den bedste, er der ikke enighed om."

Kilde: Altinget

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00