Altinget starter temadebat om Danmarks nye udenrigsstrategi

TEMADEBAT: Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har sat kursen for regeringens nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi, der skal baseres på socialdemokratiske værdier. Er det en god idé, og hvad skal den nye strategi fokusere på? Altinget tager debatten med partiernes udenrigsordførere.

Jeppe Kofod og USA's udenrigsminister Mike Pompeo holder pressemøde i juli 2020.
Jeppe Kofod og USA's udenrigsminister Mike Pompeo holder pressemøde i juli 2020.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kristian Andersen

Jeppe Kofod (S) vil inden for et halvt år fremlægge en ny udenrigs- og sikkerhedspolitisk strategi, der tager udgangspunkt i danske og socialdemokratiske værdier og ikke nødvendigvis i økonomiske interesser, lyder det fra udenrigsministeren.

Han fremhæver blandt andet demokrati, menneskerettigheder, lighed, ret og pligt og forpligtende fællesskaber som bærende elementer. Som udgangspunkt bliver det en socialdemokratisk strategi, uden bidrag fra alle de andre partier i Folketinget.

Altinget benytter anledningen og har spurgt partiernes udenrigsordførere: Hvordan skal Danmarks nye udenrigs- og sikkerhedspolitiske strategi se ud? Er det en god idé, at den tager udgangspunkt i værdier frem for interesser? Og hvad kommer det reelt til at betyde?

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00