Dansk Metal: Vi har glemt eksport-besværet i tiden før det indre marked

DEBAT: Det indre marked har ført til problemer med social dumping. Men mange glemmer, hvor meget det indre marked og den frie bevægelighed også gavner, skriver Claus Jensen, forbundsformand i Dansk Metal.

Det er ikke fair at tale den frie bevægelighed under gulvbrædderne. Over en halv million danske arbejdspladser afhænger af det, og det har givet os flere penge mellem hænderne, siger Claus Jensen. 
Det er ikke fair at tale den frie bevægelighed under gulvbrædderne. Over en halv million danske arbejdspladser afhænger af det, og det har givet os flere penge mellem hænderne, siger Claus Jensen. Foto: Colourbox
Flora Juul Holst

Som tidligere tillidsmand i industrien ønsker jeg mig i hvert fald ikke tilbage til tiden før den fri bevægelighed og det indre marked.

Claus Jensen
Forbundsmand, Dansk Metal
Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Af Claus Jensen
Forbundsformand, Dansk Metal

Dengang jeg var tillidsmand i 1980'erne på Wittenborg, der producerede kaffeautomater på fabrikken i Odense, gik salget af automaterne som varmt brød i Danmark. Både ledelsen og vi medarbejdere ville derfor gerne sende produkterne ud til resten af Europa, så vi kunne skabe nye arbejdspladser på Fyn.

Der var bare ét problem: Hver gang vi forbedrede vores produkter, mødte vi en mur af handelshindringer. Spanien og Frankrig var særligt slemme, men også mange lande i Østeuropa var nærmest lukket land for os.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00