Europas fremtid: Grønt lys til storstilet EU-demokratiøvelse

Efter månedsvis af politisk infight og tovtrækkeri er der nu enighed om rammerne for Konferencen om Europas fremtid.

Ikke mindre end tre formænd skal der til for at lede konferencen. EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen i midten, formand for Europa-Parlamentet David Sassoli (t.h.) og den portugisiske premierminister og siddende formand for EU's Ministerråd, Antonio Costa (t.v.).
Ikke mindre end tre formænd skal der til for at lede konferencen. EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen i midten, formand for Europa-Parlamentet David Sassoli (t.h.) og den portugisiske premierminister og siddende formand for EU's Ministerråd, Antonio Costa (t.v.).Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Så er det nu, at debatlystne europæere kan begynde at pudse deres allerbedste argumenter af. Den såkaldte Konference om Europas fremtid fik torsdag okay fra Europa-Parlamentets politiske ledere.

Dermed er den sidste store hurdle ryddet af vejen for den store demokratiøvelse, der skulle have været lanceret for snart et år siden, men som har siddet ubehjælpeligt fast i det politiske system.

Konferencen, der kommer til at løbe i et år fra maj, skal give de europæiske borgere mulighed for at komme med deres ideer til, hvad EU skal beskæftige sig med i fremtiden. Det skal ske ved en række konferencer, borgerpaneler og på internettet.

0:000:00