Om  
Erik Poulsen

Først afviste V-kandidat det: Nu vil han alligevel gerne tage ledig plads i Europa-Parlamentet

Det bliver Erik Poulsen, som drager til Bruxelles, efter Kim Valentin har fået plads i Folketinget.

Foto: Morten Dueholm/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

En intens omgang stoledans i Venstres gruppe i Europa-Parlamentet i kølvandet på folketingsvalget ser nu ud til at ende med, at partiet beholder alle sine fire pladser i Europa-Parlamentet.

Den tidligere V-kandidat og 3. suppleant Erik Poulsen har i sinde at takke ja til én af de pladser, som blev ledige, efter Søren Gade (V) og Linea Søgaard-Lidell (V) blev valgt ind på Christiansborg. Det oplyser han til TV Midtvest. 

Inden folketingsvalget havde Erik Poulsen ellers afvist tanken om en tilværelse som europaparlamentariker i et interview med Altinget, hvor han kaldte Bruxelles for "verdens kedeligste by"

”Det vil jeg ikke opgive mit nuværende job for,” sagde Erik Poulsen til Altinget i oktober, hvor han tilføjede, at han var bevidst, om at hans nej kunne bringe Venstres mandat i fare, fordi både nummer 4 og 5 på listen har forladt Venstre.

Men nu er han kommet på andre tanker, efter Venstre igen har fået et ledigt mandat. Det skulle oprindeligt været gået til 2. suppleanten Kim Valentin. Men blot to uger efter han takkede ja, har han nu fået mulighed for at komme i Folketinget i stedet for Karen Ellemann. Hun forlader posten for at blive generalsekretær for Nordisk Ministerråd.

Det har efterladt en ledig plads samt en risiko for, at Venstre kunne miste det ene af sine fire mandater, hvis Erik Poulsen ikke takkede ja. Den næste på suppleantlisten er nemlig Charlotte Munch, som siden europaparlamentsvalget i 2019 har skiftet parti og nu er valgt til Folketinget for Danmarksdemokraterne.

Nyt medlemskab

Inden Erik Poulsen sagde ja til V-mandatet, har han formentlig udfyldt en indmeldelsesblanket for at blive medlem igen. Ifølge et tidligere interview med Ringkøbing-Skjern Dagblad havde han nemlig meldt sig ud af partiet siden 2019-valget, fordi han sidenhen blev politisk rådgiver for landboforeningen Fjordland.

I Venstres jyske bagland er der allerede glæde over, at Erik Poulsen har ombestemt sig og er klar til at repræsentere partiet. Formand for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard, fortæller til Ringkøbing-Skjern Dagblad, at han er meget tilfreds med, at vestjyderne får en ny stemme i Europa-Parlamentet, efter Søren Gade er vendt hjem.

Vejlgaard, som er en af de mest indflydelsesrige skikkelser i Venstres bagland, afviser samtidig, at han skulle have presset Erik Poulsen til at nå frem til en ny beslutning:

"Det kunne ikke falde mig ind. Jeg har sagt, at jeg synes, han skulle sige ja for hjælpe Vestjylland og Venstre," siger Jens Nicolai Vejlgaard til dagbladet.

Der blev to ledige pladser i Venstres gruppe i Europa-Parlamentet efter folketingsvalget, hvor Søren Gade og Linea Søgaard-Lidell blev valgt til Folketinget. Den ene plads har 1. suppleant Bergur Løkke Rasmussen overtaget.

Altinget har forsøgt at få en kommentar fra Erik Poulsen, men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erik Poulsen

MEP (V), journalist, politisk rådgiver, landboforeningen Fjordland
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1994)

0:000:00