Forsinket grønt lys til Brexit-aftale er på plads: ”Et sidste skridt på en lang rejse”

Et overvældende flertal i Europa-Parlamentet stemte onsdag på efterbevilling for den Brexit-aftale, der trådte i kraft ved årsskiftet.

Kommissionsformand Ursula von der Leyen lover, at der bliver holdt et vågent øje med, om briterne lever op til den aftale, de har indgået med EU.
Kommissionsformand Ursula von der Leyen lover, at der bliver holdt et vågent øje med, om briterne lever op til den aftale, de har indgået med EU.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Brexit-kapitlet i EU-historiebøgerne er nu ved endelig at være skrevet færdig. Onsdag stemte 660 ud af de 705 EU-folkevalgte i Europa-Parlamentet for den samarbejde- og handelsaftale med briterne, som blev indgået juleaften, og som trådte midlertidigt i kraft ved årsskiftet.

Samtidig er EU-landene ved at sætte den allersidste krusedulle på aftalen i en såkaldt skriftlig procedure, sådan at de sidste forhindringer er ryddet af vejen for en formel vedtagelse.

De folkevalgte i Parlamentet kaldte i en erklæring Brexit for ”en historisk fejltagelse”, men markerede samtidig begivenheden som muligheden for at starte på en frisk.

0:000:00