Nederlag til Gade: Ender som nummer fire på stemmesedlen

DOKUMENTATION: Søren Gade lider nederlag efter høje forventninger. Bergur Løkke Rasmussen sniger sig ind i en topfem på kandidatlisten, som Venstres medlemmer netop har afgjort forud for europaparlamentsvalget. 

Venstres medlemmer har nu stemt om, hvilke kandidater der vil få højest prioritering, når danskerne til maj skal stemme til europaparlamentsvalget. 

Den tidligere, populære minister og stemmesluger, Søren Gade, der er Venstres forhenværende gruppeformand, modtager en skuffende fjerdeplads – tæt efterfulgt af den unge Bergur Løkke Rasmussen. 

Her er Venstres topfem

1. Morten Løkkegaard (spidskandidat)
2. Linea Søgaard-Lidell
3. Asger Christensen
4. Søren Gade
5. Bergur Løkke Rasmussen.

Forrige artikel Løkke vil have fælles EU-bund under selskabsskatten Løkke vil have fælles EU-bund under selskabsskatten Næste artikel Blå partier med skarp kritik af Venstres EU-skatteforslag Blå partier med skarp kritik af Venstres EU-skatteforslag
Det sker i EU: Showdown om topposter og EU-drømme på Balkan

Det sker i EU: Showdown om topposter og EU-drømme på Balkan

OVERBLIK: Bliver der sat navne på, hvem der skal styre Unionen de næste fem år? Det er det store spørgsmål, der optager Bruxelles i denne uge, hvor EU-lederne også skal se, om de kan blive enige om at støtte et klimaneutralt EU i 2050, og om de vil starte optagelsesforhandlinger med Makedonien og Albanien.