Debat

Peter Kofod: Pernille Weiss render rundt med varm luft og selvretfærdighed

REPLIK: Det er nemt for Pernille Weiss at kalde andre for populister, når man selv ytrer sig modsat det, man stemmer, og samtidig ikke selv bidrager med løsningsforslag, skriver Peter Kofod (DF). 

Pernille Weiss (K) sætter sin lid til en fatamorganaløsning, som hun tror, at EU kan skabe om fem eller ti år, skriver Peter Kofod (DF).
Pernille Weiss (K) sætter sin lid til en fatamorganaløsning, som hun tror, at EU kan skabe om fem eller ti år, skriver Peter Kofod (DF).Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Birgitte Søe
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Peter Kofod (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Pernille Weiss' (K) angreb Dansk Folkeparti i Altinget for at have været "skyldig i kaloriefattig og populistisk skyggeboksning" over for EU-eliten – som Pernille Weiss er en del af – fordi den har lavet den vanvittige flygtningeaftale med Tyrkiet og ikke endegyldigt vil stoppe optagelsesforhandlingerne om EU-medlemskab med Erdogan og Tyrkiet.

Jeg ved ikke, om Pernille Weiss reelt ved, hvad hun har skrevet, men hvis det er populistisk at mene, at vi aldrig skulle have indgået flygtningeaftalen med en islamistisk sultan som Erdogan, så kald mig bare populist.

Eller hvis det er populistisk at mene, at vi én gang for alle skal stoppe for optagelsesforhandlingerne med Tyrkiet og dermed den store strøm af midler til Erdogan, så tager jeg det med. For det er nu engang min holdning.

Fakta
Indlægget er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Grænsevagtsaftale er en stor, fed løgn
Selv Naser Khader (K) har tordnet mod flygtningeaftalen med Tyrkiet, men det er sikkert også bare kaloriefattigt og populistisk, hvis man spørger Pernille Weiss.

Og Pernille Weiss vil ikke ud af flygtningeaftalen, før EU's ydre grænser er ordentlig beskyttet.

Jeg ved ikke, om Pernille Weiss reelt ved, hvad hun har skrevet, men hvis det er populistisk at mene, at vi aldrig skulle have indgået flygtningeaftalen med en islamistisk sultan som Erdogan, så kald mig bare populist.

Peter Kofod (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Først skulle vi hen i 2027, før EU-Kommissionen troede, at det kunne have grænsevagter klar til at have styr på den ydre grænse. Så blev det 2024, men det er dybt useriøst.

Danskerne blev i 2001 lovet af EU-positive politikere, da vi kom med i Schengensamarbejdet, der satte en stopper for national grænsekontrol, at der til gengæld var styr på EU's ydre grænser.

Det har alle årene været en stor fed løgn, og i 2015, da migranter gik på vores motorveje, fik vi alle syn for sagn.

At blive i et vanvittigt afhængighedsforhold med Erdogan i fem til ti år mere, er ganske enkelt uansvarligt og udtryk for, at man ikke har forstået eller lært noget af migrantkrisen i 2015.

Pernille Weiss har ingen løsninger
Apropos populisme, så nævner Pernille Weiss i sit indlæg, at tyrkisk medlemskab "burde smides i mølposen én gang for alle".

Det vil da glæde mig, hvis det var Konservatives holdning, men det afspejler sig bare ikke i Pernille Weiss' stemmeafgivning i EU-Parlamentet.

For hun har tre gange på få uger stemt nej til ændringsforslag om endegyldigt stop for tyrkiske optagelsesforhandlinger. Gad vide, om Pernille Weiss ved, hvad hun har stemt? Det giver ingen mening.

Og så er det topmålet af arrogance at belære mig om parlamentarisk samarbejde i EU-Parlamentet, når det er Pernille Weiss' egen gruppe, EPP, i EU-Parlamentet, der aktivt har arbejdet for, at min gruppe, Identitet og Demokrati, ikke skulle have de formandsposter i udvalgene, som vi ellers havde krav på. 

Men Pernille Weiss har ingen løsninger på problemerne med Erdogan, og hun sætter sin lid til en fatamorganaløsning, som hun tror, at EU kan skabe om fem eller ti år.

Det kommer ikke til at ske, og mens vi andre befinder os i virkeligheden med konkrete løsninger på nutidige problemer, render Weiss rundt med varm luft og selvretfærdighed.

Det er i realiteten nok det, hun er bedst til.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Weiss

MEP (K)
sygeplejerske, cand.scient. i sundhedsvidenskab (SDU 2004), master i ledelse og innovation (CBS), certificeret sexolog

Peter Kofod

MF (DF)
lærer (UC Syddanmark 2015)

0:000:00