Om  
Anne Sophie Callesen

Tidligere MF'er bliver EP-kandidat for Radikale

Anne Sophie Callesen bliver kandidat for Radikale til europaparlamentsvalget. Hun er tidligere europaordfører og har senest været politisk chefkonsulent hos Danske HF og VUC. 

Radikales tidligere europaordfører Anne Sophie Callesen bliver kandidat til Europa-Parlamentet, der byder på valg næste år. 
Radikales tidligere europaordfører Anne Sophie Callesen bliver kandidat til Europa-Parlamentet, der byder på valg næste år. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Fremtiden skal på plads for Radikale i Bruxelles og nærmere betegnet Europa-Parlamentet efter, at Morten Helveg (R) annoncerede sit forestående stop i dansk politik. 

Nu har et nyt navn tilsluttet til feltet for at forme partiets fremtidige profil i Bruxelles. Anne Sophie Callesen har nemlig annonceret på Twitter, at hun er kandidat til europaparlamentsvalget, der skal afholdes næste år. 

"Kandidat til Europa-Parlamentet. Det bliver op ad bakke at genvinde mandatet. Men vi når vores mål. Jeg mærke det helt ned i maven," lyder det fra den tidligere europaordfører med en slet skjult reference til klimaminister Lars Aagaards (M) kommentar om opnåelsen af de danske klimamål. 

Anne Sophie Callesen forlod tidligere på året sit job som politisk chefkonsulent hos interesseorganisationen Danske HF og VUC efter blot tre måneder på pinden. 

Dengang lød meldingen fra den tidligere MF'er, at organisationen "ikke fortjente en medarbejder, der var på vej videre". 

Nu er det næste skridt videre taget for den tidligere europaordfører. Ved valget opnåede hun ikke genvalg til Folketinget som resultat af Radikales markante tilbagegang.  

Radikale står desuden fortsat uden spidskandidat til det forestående europaparlamentsvalg. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Sophie Callesen

Kandidat til Europa-Parlamentet (R), fhv. MF (R)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2015), master i Middle East & Mediterranean studies (King’s College London)

0:000:00