Om  
Morten Helveg Petersen

Morten Helveg siger farvel til Europa-Parlamentet og politik

Når Morten Helveg Petersens mandat i Europa-Parlamentet stopper i 2024, bliver det et farvel til politik. Han genopstiller ikke til næste valg.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Efter snart ti år som medlem af Europa-Parlamentet og 11 år som folketingsmedlem siger Morten Helveg (R) snart farvel og tak til politik. Han genopstiller nemlig ikke til næste EU-valg i 2024.

Det siger Morten Helveg Petersen til Politiken.

"Jeg har haft ti fantastiske år hernede, men der er meget rejseri, og der er morgener, hvor det tager mig ti sekunder at finde ud af, hvor på kloden jeg egentlig er. Jeg savner min kone, mine børn, familien og vennerne, og jeg er 56, så skal jeg noget andet, er det nu," siger Morten Helveg Petersen til Politiken og understreger, at han bliver siddende i Europa-Parlamentet perioden ud.

Morten Helveg Petersen blev først gang valgt til Folketinget for Radikale Venstre i 1998. Han blev siddende som folketingsmedlem indtil 2009. Her forlod han første gang dansk politik for at blive direktør for Foreningen af Danske Interaktive Medier, sidenhen videdirektør i Danske Medier.

Men i 2013 annoncerede han sit politiske comeback, da han stillede sig til rådighed som kandidat til Europa-Parlamentet for Radikale Venstre. Han blev valgt i 2014 med 76.390 stemmer og igen i 2019 med 97.667 stemmer. Men nu er det slut, understreger Morten Helveg Petersen over for Politiken:

"Det er helt slut. Det står jo ikke i grundloven, at der altid skal være en Helveg i dansk politik."

Morten Helveg Petersen ved endnu ikke, hvad han skal lave, når han stopper i politik, men han håber at fortsætte med "det grønne og energien."

Med Morten Helveg Petersens exit står Radikale Venstre nu uden nogen spidskandidat til næste års valg til Europa-Parlamentet. I 2019 blev både han og Karen Melchior valgt, men hun forlod Radikale Venstre i 2022 for at blive løsgænger, efter arbejdsmiljøet under hende blev stærkt kritiseret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Helveg Petersen

MEP (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1992)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024