Analyse af 
Johan Manell

Ulf Kristersson er stadig ikke klar med svensk regering. Det tyder på en større uenighed end udmeldt

Regeringsforhandlingerne i Sverige er ikke færdige, og Ulf Kristersson får yderligere to dages sonderingstid. Men uret tikker. For hver dag, partierne ikke kan blive enige, bliver de kritiske røster flere.

"Der er nogle detaljer, som vi gerne vil have styr på for at kunne præsentere det hele i sammenhæng. Derfor har jeg bedt formanden om et par dage mere," siger Moderaternas Ulf Kristersson.
"Der er nogle detaljer, som vi gerne vil have styr på for at kunne præsentere det hele i sammenhæng. Derfor har jeg bedt formanden om et par dage mere," siger Moderaternas Ulf Kristersson.Foto: TT/Reuters/Ritzau Scanpix
Johan Manell

Der er gået en måned siden valget, men partierne i den nye regering er stadig ikke i mål med deres forhandlinger. Derfor beder Moderaternas formand, Ulf Kristersson, om mere tid. 

"Der er nogle detaljer, som vi gerne vil have styr på for at kunne præsentere det hele i sammenhæng. Derfor har jeg bedt formanden om et par dage mere," siger Kristersson.

På trods af at formanden for Riksdagen, talman Andreas Norlén, for fire år siden blev kritiseret for at være langsom i forbindelse med afstemningerne om en ny statsminister og selv har sagt, at det ikke skal gentage sig, forlænger han Kristerssons opgave med at forsøge at danne en regering til fredag 14. oktober. Så kan statsministerafstemningen finde sted mandag den 17. oktober. 

{{toplink}}
Læs også

0:000:00