Debat

Dansk Folkeparti: Det skal være et frit valg at spise kød

DEBAT: Det bør ikke være op til staten at afgøre, hvad danskerne skal spise - hverken via kostråd, afgifter eller tvungne kødfrie dage, skriver Lise Bech (DF).

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lise Bech (DF)
Fødevareordfører

Kald mig bare fjollet og gammeldags, men jeg bryder mig ikke om, at nogen på Christiansborg skal fortælle mig, hvad der er rigtig, og hvad der er forkert at spise.

Det er heller ikke nødvendigt, for danskerne vil gerne leve mere klimavenligt. Det peger analyser på. Og det er godt. Og vigtigt. For vi skal passe på klimaet. Selvfølgelig skal vi det. Danmark er dejlig, og det er vigtigt, at vi kan give netop dejlige Danmark videre til vores børn, børnebørn og mange andre generationer fremover. Derfor er Dansk Folkeparti selvfølgelig også klare tilhængere af en grøn omstilling.

Men det kan gøres på mange måder. Tvang er - for at sige det ligeud – en meget dårlig og uholdbar en af slagsen. Alle har ret til eksempelvis at spise kød, hvis det er det, de har lyst til. Ligesom folk også kan holde kødfrie dage, hvis det er det, de har lyst til. Dansk Folkeparti vil aldrig tvinge danskerne til det.

Fakta
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected].

Det frie valg
Landbrug & Fødevarer kom i 2019 med en analyse af danskerne syn på klima og bæredygtighed. Der kunne man blandt en masse andet læse, at to ud af tre tænker over bæredygtighed, når de køber mad og drikke.

Vi skal ikke til at indføre kødfrie dage i offentlige kantiner, som den socialdemokratiske regering ellers så tosset foreslog. Efter pinligt kort tid kom de dog på bedre tanker og lavede en kovending. Om det var fordi, Dansk Folkeparti havde kørt en massiv kampagne imod idéen, skal jeg ikke kunne sige, men det er da ikke utænkeligt.

Vi skal ikke til at indføre kødfrie dage i offentlige kantiner, som den socialdemokratiske regering ellers så tosset foreslog.

Lise Bech (DF)
Fødevareordfører

Nu håber jeg bare ikke, at regeringen laver endnu en af deres famøse kovendinger og går tilbage til den tossede idé. Men hvis de gør, så vil Dansk Folkeparti endnu engang stå klar til at værne om det frie valg.

Direkte dumt
For det skal være et frit valg at spise kød. Vi skal selvfølgelig – som med så mange andre ting her i tilværelsen - have vores sunde fornuft med. Det er eksempelvis sund fornuft at råbe vagt i gevær, når man hører en politiker ævle om at sætte afgifter på kød. For det er direkte dumt.

Afgifter rammer skævt. Det betyder, at der vil komme et skel mellem dem, der har råd til at købe kød, og dem, der ikke har råd til at købe kød. Det går ikke. Det vil Dansk Folkeparti ikke være med til. Kød skal ikke være for eliten, men for alle.

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen: Vi kan ikke alle sammen være vegetarer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lise Bech

MF (DD)
kontorassistent (Handelsskolen i Aars), merkonom i ledelse og samarbejde (Aalborg Handelsskole)

0:000:00