Det skrev aktørerne om CO2-afgift på landbruget

Siden august har Altinget Fødevarer spurgt relevante aktører i landbrugssektoren om, hvorfor - eller hvorfor ikke - en CO2-afgift skal pålægges landbruget. Debatten er blevet bragt forud for de vurderinger, som en ekspertgruppe udkommer med på området her til efteråret. 

Der er uenighed blandt fremtrædende aktører i branchen om, hvorvidt en CO2-afgift skal pålægges landbruget eller ej. 
Der er uenighed blandt fremtrædende aktører i branchen om, hvorvidt en CO2-afgift skal pålægges landbruget eller ej. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Caroline Boas

Debatten om en CO2-afgift på det danske landbrug har fyldt i både den igangværende valgkamp og diskussionen om den grønne omstilling generelt.

Blandt de politiske partier og aktører inden for sektoren er der stor uenighed om, hvorvidt en sådan afgift skal udformes og indføres - hvis den overhovedet skal det.

Altinget Fødevarer har siden august kørt en temadebat på emnet med en række relevante aktører og eksperter fra landbrugssektoren. De forskellige indlæg peger på, at der ikke er nogen lige til tilgang eller enighed om, hvorvidt en CO2 afgift skal indføres. Hvor de aktører, som bakker op om en afgift, er uenige om udformningen af den og de konkrete resultater den medfører, så ser andre aktører afgiften som en bremse på landbrugets udvikling - også i forhold til den grønne omstilling.  

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00