EU overvejer at sætte grønne landbrugstiltag på pause: "Fødevaresikkerheden er under pres"

En række grønne tiltag på landbrugsområdet bør sættes på pause, mener en række medlemslande og repræsentanter fra Europa Parlamentet. Krigen i Ukraine øger behovet for flere fødevarer, lyder argumentet, der nu får EU-Kommissionen til at overveje lempelser. Landbrug & Fødevarer og Venstre bakker op.

Flere medlemslande har ifølge den franske landbrugsminister foreslået, at man tager landbrugsarealer i brug, der med de eksisterende regler er taget ud af drift af miljøhensyn.
Flere medlemslande har ifølge den franske landbrugsminister foreslået, at man tager landbrugsarealer i brug, der med de eksisterende regler er taget ud af drift af miljøhensyn.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Der er behov for at sætte en række grønne landbrugstiltag på pause i en periode, så der kan produceres flere fødevarer i Europa.

Sådan lyder opfordringen nu flere steder i EU, efter at Ruslands invasion i Ukraine har øget risikoen for en regulær fødevarekrise.

Hvis fødevaresikkerheden kommer i fare, kan der være behov for at kigge på målene igen og muligvis korrigere dem.

Janusz Wojciechowski
EU's landbrugskommissær

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024