Klimarådet anbefaler to klimamærker i ny rapport: "Der er behov for en normalisering af den klimavenlige kost"

I en ny rapport om klimavenlig mad anbefaler Klimarådet en ordning med to klimamærker samt en statskontrolleret database for fødevarer. Fødevareminister Rasmus Prehn (S) ser "positivt" på forslaget og har sat et arbejde i gang, der undersøger mulighederne nærmere. 

Klimarådet anbefaler, at regeringen begynder arbejdet med et klimamærke, der kan hjælpe forbrugerne med at navigere i forskellige fødevarers klimaaftryk. 
Klimarådet anbefaler, at regeringen begynder arbejdet med et klimamærke, der kan hjælpe forbrugerne med at navigere i forskellige fødevarers klimaaftryk. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

De danske forbrugere skal hjælpes på vej til at spise mere klimavenligt. Derfor bør regeringen sætte gang i et arbejde, der ender ud i to statskontrollerede klimamærker på fødevarer.

Sådan lyder en af anbefalingerne fra regeringens uafhængige ekspertorgan Klimarådet i en ny rapport, der undersøger barrierer og muligheder for at fremme klimavenlig kost i Danmark.

En mere overordnet klimamærkning på varegrupper kan være med til at påvirke den adfærdsændring, der er nødvendig for at nedbringe fødevarernes relativt store klimaaftryk.

Jette Bredahl Jacobsen
Næstformand i Klimarådet

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024