KU-formand til DF: Danskhed er mere end frikadeller og flæsk

DEBAT: Dansk Folkeparti vil tvinge skoler og dagsinstitutioner til at servere svinekød. Dermed viser partiet, at de ikke forstår den danskhed, som de påstår at ville forsvare, skriver landsformand i Konservativ Ungdom, Anders Storgaard. 

Af Anders Storgaard
Landsformand, Konservativ Ungdom

Dansk Folkeparti har med deres forslag om at tvinge alle daginstitutioner til at servere svinekød vist, at de ikke forstår den danskhed, som de påstår at ville forsvare.

Som konservativ elsker jeg Danmark, og jeg mener, at kampen for vores fælles værdier, historie og institutioner er altafgørende.

Derfor bliver jeg også frustreret, når Dansk Folkeparti gang på gang forsøger at fordumme diskussionen om, hvad Danmark er og gøre det til et spørgsmål om, hvorvidt folk spiser bacon og flæskesteg.

For hvis dette land vitterligt kun bliver holdt sammen af stegt flæsk og persillesovs, så er jeg som konservativ først for alvor bekymret for nationens overlevelse.

DF misforstår problemet
Når DF ønsker at tvinge daginstitutioner til at servere svinekød, så er det ikke et udtryk for et ønske om integration.

Selv om jeg elsker stegt flæsk og persillesovs, så er det ikke ligefrem, fordi jeg kan mærke mit danske ophav forsvinde, hvis ikke jeg har fået min daglige dosis flæsk. Selv DF ved, at man hverken bliver mere eller mindre dansk af det.

Deres næste argument er, at man gerne vil beskytte de "danske børn", så de ikke bliver en undertrykt minoritet. Selvfølgelig forsøger man i en daginstitution at tilpasse sin menu, så den passer til flest mulige af børnene.

Jeg antager, at Kenneth Kristensen Berth (DF) heller ikke vil servere en menu udelukkende med kød, hvis han får besøg af ti veganere. Derfor mangler diskussionen fuldstændigt proportioner.

For selv hvis du skulle havne i en daginstitution, hvor der er en massiv overvægt af muslimer, så er der rigeligt med muligheder for at få svinekød derhjemme og alle mulige andre steder. Problemet ligger ikke i, at nogle daginstitutioner tager deres forholdsregler, men at mængden af indvandrere i nogle daginstitutioner er for høj.

Sammenhængskraft handler ikke om bacon
Forslaget bygger derfor på noget helt andet.

Det handler i alt sin enkelthed om en danskhed baseret på had til det fremmede. Fordi muslimer ikke spiser svinekød, så bliver dette selve symbolet på at være dansk, og for at blive dansk, så skal de ydmyges og tvinges til at spise noget, som de ikke ønsker.

For mig som konservativ er dette en helt forkert vej at gå. Hvis vi skal have løst vores massive integrationsproblemer, så skal vi ikke grave grøfterne dybere, men i stedet styrke de fælles samlingspunkter vi har.

Det, der samler Danmark, er derfor hverken bacon eller flæskesteg, men vores fælles sprog, historie og værdier.

Forrige artikel Diabetesforeningen: Mangel på politisk mod har omkostninger for folks sundhed Diabetesforeningen: Mangel på politisk mod har omkostninger for folks sundhed Næste artikel Skole & Forældre: Børn har gavn af fælles frokost i folkeskolen Skole & Forældre: Børn har gavn af fælles frokost i folkeskolen