KU-formand til DF: Danskhed er mere end frikadeller og flæsk

DEBAT: Dansk Folkeparti vil tvinge skoler og dagsinstitutioner til at servere svinekød. Dermed viser partiet, at de ikke forstår den danskhed, som de påstår at ville forsvare, skriver landsformand i Konservativ Ungdom, Anders Storgaard. 

Af Anders Storgaard
Landsformand, Konservativ Ungdom

Dansk Folkeparti har med deres forslag om at tvinge alle daginstitutioner til at servere svinekød vist, at de ikke forstår den danskhed, som de påstår at ville forsvare.

Som konservativ elsker jeg Danmark, og jeg mener, at kampen for vores fælles værdier, historie og institutioner er altafgørende.

Derfor bliver jeg også frustreret, når Dansk Folkeparti gang på gang forsøger at fordumme diskussionen om, hvad Danmark er og gøre det til et spørgsmål om, hvorvidt folk spiser bacon og flæskesteg.

For hvis dette land vitterligt kun bliver holdt sammen af stegt flæsk og persillesovs, så er jeg som konservativ først for alvor bekymret for nationens overlevelse.

DF misforstår problemet
Når DF ønsker at tvinge daginstitutioner til at servere svinekød, så er det ikke et udtryk for et ønske om integration.

Selv om jeg elsker stegt flæsk og persillesovs, så er det ikke ligefrem, fordi jeg kan mærke mit danske ophav forsvinde, hvis ikke jeg har fået min daglige dosis flæsk. Selv DF ved, at man hverken bliver mere eller mindre dansk af det.

Deres næste argument er, at man gerne vil beskytte de "danske børn", så de ikke bliver en undertrykt minoritet. Selvfølgelig forsøger man i en daginstitution at tilpasse sin menu, så den passer til flest mulige af børnene.

Jeg antager, at Kenneth Kristensen Berth (DF) heller ikke vil servere en menu udelukkende med kød, hvis han får besøg af ti veganere. Derfor mangler diskussionen fuldstændigt proportioner.

For selv hvis du skulle havne i en daginstitution, hvor der er en massiv overvægt af muslimer, så er der rigeligt med muligheder for at få svinekød derhjemme og alle mulige andre steder. Problemet ligger ikke i, at nogle daginstitutioner tager deres forholdsregler, men at mængden af indvandrere i nogle daginstitutioner er for høj.

Sammenhængskraft handler ikke om bacon
Forslaget bygger derfor på noget helt andet.

Det handler i alt sin enkelthed om en danskhed baseret på had til det fremmede. Fordi muslimer ikke spiser svinekød, så bliver dette selve symbolet på at være dansk, og for at blive dansk, så skal de ydmyges og tvinges til at spise noget, som de ikke ønsker.

For mig som konservativ er dette en helt forkert vej at gå. Hvis vi skal have løst vores massive integrationsproblemer, så skal vi ikke grave grøfterne dybere, men i stedet styrke de fælles samlingspunkter vi har.

Det, der samler Danmark, er derfor hverken bacon eller flæskesteg, men vores fælles sprog, historie og værdier.

Forrige artikel Diabetesforeningen: Mangel på politisk mod har omkostninger for folks sundhed Diabetesforeningen: Mangel på politisk mod har omkostninger for folks sundhed Næste artikel Skole & Forældre: Børn har gavn af fælles frokost i folkeskolen Skole & Forældre: Børn har gavn af fælles frokost i folkeskolen
 • Anmeld

  Krister Meyersahm

  Der også en juridisk vinkel på "svineriet".

  For det er bestemt i Grundloven (§ 82) at kommunerne har ret til selvstyre, godt nok under statens tilsyn. Det er dog at gå for vidt når folketingets medlemmer vil bestemme menuen i kommunernes institutioner. Dansk Folkeparti og meningsfæller i ærindet; lind på låget og se om der er svinekød i gryden, må nøjes med denne fornøjelse i eget og statens køkkener.

 • Anmeld

  Preben Von Skjoeth · Fhv. redaktør

  KOM UD I DEN VIRKELIGE VERDEN, KU

  Jeg synes ganske enkelt, at KU-formanden skulle bevæge sig ud i den virkelige verden og i det mindste prøve at forstå, hvorfor danskerne ikke vil finde sig i, at der skal laves den ene særregel efter den anden for at gøre de fremmede tilpas.

  Hvis man flygter til et andet land, må man indordne sig efter gældende love og regler. Men det vil en stor del af de fremmede ikke. Nogle vil end ikke lære dansk, men de vil godt nyde vore goder, og belaste sygehusene.

  Stod det til KU-formanden, skulle de danske skolebørn vel til at spise helt fremmed mad, men sådan spiller klaveret altså ikke. Hvis de fremmede vil være her, må de spise det, de får serveret af dansk mad - eller selv have mad med hjemmefra. Alt andet er idioti og knæfald for de fremmede.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Danskhed.

  KUs formand, Anders Storgaard udtaler at danskhed ikke har ret meget med svinekød på daginstitutioner at gøre. Nej, det kan da godt være, men, det er heller ikke udelukkende der humlen ligger.

  Den ligger alle de steder, hvor islam efterhånden får mere magt, f.eks. i svømmehaller, hvor muhammedanske kvinder ikke må være sammen med andre, end netop dem selv. Svømmehallerne bliver ganske enkelt spærret af for alle andre.

  Af hensyn til skole kantiner, hvor danske elever end ikke må medbringe pølse og leverpostej madder kan jeg ikke se andet end at der diskrimineres over for danske elever.

  Vi bliver desuden tvunget til at acceptere at muhammedanere, under ramadanen får lov til, bl.a. at føre køretøjer til persontransport, til trods for at selv et spædbarn ved at man, når man hverken må få vådt eller tørt mister en del af sin koncentrations evne med fare for ulykker.

  En kendsgerning er, at hvis man undlader at tage væske til sig i 18 timer, i denne hede, som vi har nu, vil der opstå fare for de- hydrering.

  Ved manglende indtagelse af fast føde, også 18 timer, vil der opstå risiko for alvorligt sænkning af blodsukkeret, med fare for insulin chok.

  Hvorfor tror man at et menneske kan nå, på få natte timer, ca 6 timer, både at spise, drikke , få rigeligt med søvn foruden at der skal være tid til bøn. Jeg køber den i hvert fald ikke.

  For resten, hvor dansk er det, når kommunerne, for skatteborgernes penge, giver tilskud til den Eid fest, som afslutter ramadanen. Det kan da kun være muslimernes anliggende, ikke vores.

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Socialistisk økonom

  Manden der aldrig når frem til nutiden

  På trods af at emnet har været diskuteret intenst gennem mange år er kernen i sagen endnu ikke gået op for formanden for KU. Jeg under trods alt KU et kvikkere hoved som formand end hr. Storgaard.

 • Anmeld

  Michael Bjørn Svensson

  Tak fra en politisk modstander

  Nåja, modstander er vel et lidt voldsomt udtryk. Men som SF'er står jeg nu alligevel et andet sted end KU. For det meste.

  I denne sag er vi dog meget enige. En ekstra pointe kunne være, at det meste danske svinekød er af en sådan kvalitet, at jeg ikke kunne drømme om at spise det, endsige servere det for nogen som helst. Så man kunne da sagtens forestille sig, at "madmor" i en daginstitution med udelukkende etnisk danske børn ville træffe det kloge valg at udelade svinekød fra menuen, fordi det generelt ikke lever op til de kvalitetskrav, som vi vel allesammen under vore børn (eller børnebørn, når sandheden skal frem!).

  Det er med andre ord særdeles "dansk" at undgå svinekød i den kvalitetsbevidste daginstitution, ligesom det er meget "dansk", at svinekød yderst sjældent passerer mit køkkenbord derhjemme.

  Hvilke andre fødemidler vil "baconpolitiet" i DF og andre steder mon lovgive om? Hvilke særligt "danske" børnesange skal være obligatoriske i ugens løb i vuggestuen og børnehaven? Hvilke "udanske" lege skal forbydes på legepladsen?

  På dagen, hvor burkaloven som forventet er blevet vedtaget, er det vel på sin plads at henvise DF's besynderlige flæskelov til den voksende afdeling af lovforslag og folkelige synsninger, som fortjener betegnelsen islam-bashing. Noget, som ikke har nogen betydning i virkeligheden, men som bare skal sende et signal om, at "dem" bryder "vi" os ikke om.

 • Anmeld

  Annette Landstrøm

  Tak Anders storgård for dit indlæg. Modigt af dig.

  Dansk Folkeparti og ligesindede vil gerne bestemme, hvad muslimer skal spise og hvornår!!! De vil gerne bestemme, hvordan vi skal gå klædt i det offentlige rum. Vuggestuebørn skal synge: "Der er et ynddigt land" mens de er på potte. Det næste bliver, at muslimer skal tvinges i kirke om søndagen. Der er rigeligt med plads! Tvang og pisk skal få dem til at forstå de danske værdier og blive sande demokrater.

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Topmålt naivitet

  Nej, hverken "danskhed" eller "dansk sammenhængskraft" er hæftet specielt op på flæsk og frikadeller. Men den unge landsformand for de unge konservative Anders Storgaard, har åbenbart ikke fattet den glidebane der påbegyndes når daginstitutioner lader sig presse til at opgive sædvanlig dansk madkultur til fordel for muslimsk overtro og religiøs stigmatisering.

  Hver gang det sekulære danske samfund giver efter overfor muslimsk pres for særrettigheder, kommer der straks et nyt krav, og kravene ender ikke før der er fuld sharialov. Det Islamiske Broderskab prædiger det åbenlyst, og det er topmålt naivt af Anders Storgaard og hans konservative parti, ikke at ville se problemet i det rette lys.

  Tænk at det nu er kommet dertil, at det gamle nationale konservative parti nu frivilligt og aktivt arbejder for den danske kulturelle nationalstats nedlæggelse ! Rystende !

  NB: Hitler skrev i sin politiske bibel for nazipartiet, at jøder skulle udryddes og Sovjet skulle udraderes. Både jøderne eller Stalin slog det hen som fantasterier, indtil han tog fat. Og nu er Europa i fuld gang med at gøre samme fejl overfor Det Muslimske Broderskab og deres Koran.

 • Anmeld

  Søren Tillisch · Lærer

  Kære Anders

  Sejt. Fuld respekt for den holdning fra en halvgammel venstresnoet lærer😀. Jeg har dog en idé om at Kenneth Kristensen Berth sagtens kunne finde på at servere kød for ti veganere....😂

 • Anmeld

  Sven K. Slaf

  Værdier , historie og institutioner er ikke datid, der skal

  presses ned over nutidens mennesker, men må nyreflekteres. genopfindes,
  genskabes i samklang og dynamik med nutidens mennesker til gavn for nu og børn af fremtiden.

  Det nationale sindelag begyndte i 1603 og vil vare til og med år 2400, toppende i 1800-1900 tallet, men allerede nu stærkt krakelerende.
  Med eller uden soft ice og pølser,

  Før 1600 blev fælles sprog, historier og værdier befrugtet ved at rejse ud eller ved at folk rejste ind, så det der var "fælles" var kun fælles i kraft af at man kunne adoptere det fremmede og havde kraften til at integrere det i det fælles sprog, den fælles kultur , værdier osv.

  Den kraft har vi ikke mere og slet ikke viljen.Derfor er vores kultur dømt.

  Jo mere vi beskytter os selv jo hurtigere vil det gå.

  Så jo mere tvungen flæskesteg og bacon des hurtigere undergang og nedgang af reminiscenserne af vores kulturs sprog, værdier. Jo mindre vi adapterer og gør til vores eget og jo mere vi isolerer os jo værre og større bliver springet ind i fremtidens kultur.

  I Danmark er mafia, korruption og nepotisme blevet det vi dekadent

  kalder Danmark Netværk og opregnes på indtil videre uofficielle kontis, der er internt revideret i netværket.
  Netværket er en integreret del af det politiske systems lovgivende, udøvende i styrelserne og regeringen (tænk også på Løkkefondens modydelser) samspil med erhvervslivet og dommerstanden.
  Netværket legitimerer sig selv ved at bruge folkestyret, som skalkeskjul til at fremme egne særinteresser især når folkestyrets inddrevne skatter skal fordeles til gavn for netværkets inderste, men også de perifere, hvis de stadig er relevante for netværkets inderste.

  Kan man lade være med at tænke på en edderkop i sit spind?.

  Rothschildorganisationen blev allerede i begyndelsen af 1900-tallet beskrevet som moderdyret i spindet.

  Ved de olympiske lege i London blev en stor edderkoppelignende forestilling opført under afslutningen.

  Fra centrum af netværket udgår en stærk formende kraft af alle individer, så intet er overlades til den enkeltes egen frie vilje.

  Ganske som hele EU-konstruktionen gør med sine forordninger.

  EU er en yderligere isolering og sublimering af fortidens kræfter, der fremmer vores egen undergang, da den er fuldstændig imod vores oprindelige kulturs evne til at optage og integrere fremmede impulser i vores kultur, så disse fremmede impulser bliver forvandlede fra at være fremmede udefra klommende til metamorfiserede egne indre impulser, der kan gives til omverdenen ind i det sociale liv i fuld frihed af det enkelte individ og dets eget lokalsamfund.

  Det er de fælles værdier, der stadig kan samle Danmark imodsætning til EU´s og flæskebacons destruering af den sande personlige frihed, som ikke må forveksles med neoliberalisternes misforståede egoistiske egennyttige opfattelse af frihed, som kun har til formål at KONSERVERE tænkeevnen, ikke at sætte den virkelig fri.

 • Anmeld

  kaj møldrup · Fhv. borgmester

  Helt rigtigt

  Den unge konservative har helt ret i sin afstandtagen fra Dansk Folkepartis grimme og udspekulerede kampagne!