LA enige med landbruget: Hjælpepakke batter ikke rigtig noget

TØRKE: Liberal Alliance forstår landbrugets frustration over tørkepakken og undrer sig over, at man ikke kunne blive enige om at sænke satsen på jordskatter. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) mener, regeringen gjorde alt, hvad man kunne.

Liberal Alliances landbrugsordfører, Carsten Bach, ærgrer sig over, at man ikke som minimum kunne finde frem til at sænke satsen på jordskatter.
Liberal Alliances landbrugsordfører, Carsten Bach, ærgrer sig over, at man ikke som minimum kunne finde frem til at sænke satsen på jordskatter.Foto: Liberal Alliance
Sine Riis Lund

Jeg ville gerne have givet landmændene en hjælpende hånd, hvis jeg kunne. Men desværre er den klare juridiske vurdering, at det vil være i strid med EU-retten og derfor ulovligt at betale jordskatten tilbage til landmændene.

Karsten Lauritzen (V)
Skatteordfører

Skuffelse og frustration har præget store dele af landbrugets reaktion oven på regeringens tørkepakke sammen med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Og det forstår regeringspartiet Liberal Alliance godt. Her havde man klart sat næsen op efter et bedre resultat for dansk landbrug.

“Jeg vil helt ærligt sige, at jeg og Liberal Alliance havde håbet på, at denne her tørkepakke var blevet væsentligt større,” siger landbrugsordfører Carsten Bach.

Dokumentation

Fem initiativer i regeringens hjælpepakke

- Landbruget fritages for produktionsafgifter i 2019
- Bedre vandingsmuligheder i fremtidige tørkesituationer
- Nedsættelse af ekspertgruppe med fokus på landbrugets økonomi
- Oprettelse af tilskudsordning til jordfordeling i 2019
- Multifunktionel jordfordelingsfond

Læs hele aftaleteksten her


0:000:00