Ny debat: Det nye fødevareforlig

DEBAT: I 2018 skal Folketinget blive enige om et nyt fødevareforlig for 2019-2021. Over de kommende uger sætter Altinget i en ny debat fokus på, hvad politikere, erhvervsfolk og organisationer ønsker sig af det kommende forlig.

I 2018 skal forhandlinger om et nyt fødevareforlig for 2019-2021 afsluttes. Forliget vil sætte rammerne for fødevarekontrollen i Danmark de kommende år.

Fødevareforlig 4 skal erstatte den seneste aftale fra 2015, der blev indgået som et bredt forlig mellem SR-regeringen, SF, Enhedslisten, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. Aftalen havde særligt fokus på kontrol og indebar blandt andet en opprioritering af Fødevarekontrollens Rejsehold.

I en ny debat spørger Altinget: Hvad ønsker politikere og branchefolk sig af det kommende fødevareforlig, og hvordan sikres Danmarks en førende position inden for fødevaresikkerhed?

Mød panelet her:

Erling BonnesenErling Bonnesen (V)
Fødevareordfører. Forhenværende borgmester i Broby Kommune fra 1994 til 2006. Medlem af Folketinget siden 2004. Uddannet revisor. 

 

 

Simon KollerupSimon Kollerup (S)
Fødevareordfører. Uddannet cand.scient.pol. i 2011 og blev medlem af Folketinget samme år. 

 

 

Christian PollChristian Poll (ALT)
Fødevareordfører. Uddannet civilingeniør. Medlem af Folketinget siden 2015 og var forinden i 10 år miljøpolitisk rådgiver for Danmarks Naturfredningsforening.

 

 

Søren Egge RasmussenSøren Egge Rasmussen (EL)
Fødevareordfører. Forhenværende byrådsmedlem i Århus Kommune. Uddannet tømrer og økologisk landmand. 

 

 

Leif NielsenLeif Nielsen 
Branchedirektør for DI Fødevarer. Tidligere medlems- og kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer. Uddannet cand.polit. 

 

Lotte Engbæk LarsenLotte Engbæk Larsen
Fødevarepolitisk chef og markedschef i Dansk Erhverv. Bestyrelsesmedlem i Dansk Retursystem. Uddannet cand.polit. 

 

 

Torsten BuhlTorsten Buhl
Direktør for FødevareDanmark og Danske Slagtermestre. Uddannet cand.jur. 

 

 

Iben Krog RasmussenIben Krog Rasmussen
Medstifter af Tænketanken Frej. Medlem af SEGES' rådgivende udvalg for fremtidens landbrug. Tidligere blogger ved Berlingske. Stud.scient.pol.

 

 

Per KølsterPer Kølster
Formand for Økologisk Landsforening og selvstændig erhvervsdrivende. Uddannet agronom.

 

 

Anja PhilipAnja Philip
Formand for Forbrugerrådet Tænk. Tidligere projektchef i Kræftens Bekæmpelse og videnskabsjournalist i DR. Uddannet cand.scient. i cellebiologi.

 

Britta RiisBritta Riis
Direktør for Dyrenes Beskyttelse. Tidligere generalsekretær for Dansk Rideforbund. Medlem sf bestyrelsen for Team Danmark. Uddannet cand.scient.pol.

 

Per OlsenPer Olsen
Veterinærpolitisk chef i Landbrug & Fødevarer. Uddannet agronom.

Forrige artikel Danmark skal betale landbrugsstøtte tilbage til EU Danmark skal betale landbrugsstøtte tilbage til EU Næste artikel Her er KL’s nye formænd for planlægning og miljø Her er KL’s nye formænd for planlægning og miljø