Ny debat: Hvordan får vi fødevarepolitik ind i (valg)kampen?

DEBAT: Blot seks procent af vælgerne peger på fødevarepolitik som afgørende for deres kryds på valgdagen. I denne optakt til folketingsvalget inviterer Altinget et panel af aktører og borgere til at debattere, hvordan vi får fødevarepolitik ind i valgkampen.

Efter knap fire år med Lars Løkke ved roret som statsminister, først i en smal Venstre-regering, senere med regeringsparterne Liberal Alliance og Konservative, skal danskerne sammensætte et nyt Folketing inden sommerferien. 

Før jul kunne Altinget fremvise en ny måling, der viste, at kun 6 procent af de adspurgte vælgere svarer, at fødevarepolitik vil være afgørende for, hvor de sætter deres kryds på valgdagen.  

De sidste 3½ år har det ellers ikke skortet på fødevarepolitiske dramaer, heriblandt tre fødevareministre, et hav af samråd og en milliardkrise i landbruget.

I de kommende uger sætter Altinget fokus på fødevarepolitikken, når vi spørger: 

  • Hvorfor spiller fødevarepolitik ikke en større rolle hos vælgerne? 
  • Hvordan får vi fødevarer ind i valgkampen?  
  • Hvad bliver det mest afgørende stridspunkt i den fødevarepolitiske valgkamp? 

Mød panelet her:

 

Anders KlöckerAnders Klöcker
Områdedirektør for erhvervspolitik i Landbrug & Fødevarer.

 

 

Torsten BuhlTorsten Buhl
Administrerende direktør i FødevareDanmark og direktør for Danske Slagtermestre. Uddannet jurist fra Københavns Universitet.

 

Lise WalbomLise Walbom
Administrerende direktør for Food Nation Denmark. Uddannet agronom fra Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole.

 

Rune-Christoffer DragsdahlRune-Christoffer Dragsdahl
Generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening. Uddannet antropolog fra Københavns Universitet. 

 

Britta RiisBritta Riis
Direktør for Dyrenes Beskyttelse og præsident for Eurogroup for Animals. Uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

 

Knud JeppesenKnud Jeppesen
Landmand.

 

Theresa ScaveniusTheresa Scavenius 
Klimapolitik- og demokratiforsker samt folketingskandidat for Alternativet. Theresa Scavenius skriver i denne sammenhæng i sin egenskab af forsker. 

Tema: Fødevarepolitik ind i (valg)kampen

Forrige artikel Vegetarer: Lyt til de unge – giv dem en vegetarisk fødevarepolitik Vegetarer: Lyt til de unge – giv dem en vegetarisk fødevarepolitik Næste artikel Morten Helveg: EU-støtte skal være afhængig af klimaindsats Morten Helveg: EU-støtte skal være afhængig af klimaindsats
  • Anmeld

    Hanne Winter · Politisk rådgiver i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri

    Fiskeri

    Rigtig god debat! Og vigtig at tage. Jeg syntes dog at fisk mangler. Fisk og fiskeri burde være selvskrevet i en debat om mad og fødevare. Danmark er en af de største fiskeri nationer i EU, ingen har længere til havet end 52 km og vi spiser for lidt fisk, og vi spiser mestendels laks fra Norge. Der skal mere fisk ud til danskerne og det skal være "den rigtige" fisk. Det skånsomme kystfiskeri der er noget af det mest bæredygtige fiskeri vi har. Det er en vigtig debat hvordan vi løfter dette fiskeri og gør det til en driver for både bedre fødevarevalg, mere sundhed, mere bæredygtighed, flere arbejdspladser og mindre klimabelastning.