Ny debat: Mangel på arbejdskraft i fødevarebranchen

DEBAT: I en ny temadebat sætter Altinget: fødevarer fokus på fødevarebranchens udfordringer med rekruttering af arbejdskraft. Vi spørger blandt andet et panel af aktører, hvordan branchen kan "brande" sig selv, så flere unge vælger en uddannelse inden for branchen.

Ny temadebat på Altinget: fødevarer: Mangel på arbejdskraft i fødevarebranchen.
Ny temadebat på Altinget: fødevarer: Mangel på arbejdskraft i fødevarebranchen.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kiki Qvistgaard

I 2016 viste en rapport fra Madkulturen, at hver femte virksomhed i fødevarebranchen oplever problemer med at rekruttere den nødvendige arbejdskraft.

Det er særligt manglen på kvalificerede nyuddannede, der volder virksomhederne problemer.

Fødevarebranchen angiver blandt andet en fælles fortælling på tværs af branchen som en måde, hvorpå branchen kan “brande” sig selv bedre. Og særligt bæredygtighed, økologi og sundhed angives som temaer, der kan være med til at tiltrække flere unge til fødevareerhvervene.

I en kommende temadebat sætter Altinget: fødevarer fokus på fødevarebranchens udfordringer. 

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Vi spørger et panel af aktører:

  • Hvordan bliver branchen mere attraktiv for de unge?
  • Hvad er branchens største udfordringer - og hvordan løser vi dem?
  • Hvilke kompetencer har fødevarebranchen behov for om fem, ti og 20 år?

Mød panelet her:

Karen HækkerupKaren Hækkerup
Administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer. Forhenværende MF og minister for Socialdemokratiet, herunder minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Uddannet cand.scient.pol.

 

Torsten BuhlTorsten Buhl
Administrerende direktør i Danske Slagtermestre samt i FødevareDanmark. Uddannet jurist. 

 

Iben Krog RasmussenIben Krog Rasmussen
Stifter og debatansvarlig i tænketanken Frej. Desuden medlem af Seges' rådgivende udvalg for 'Future Farming'. Uddannet cand.scient.pol.

 

Ole WehlastOle Wehlast
Forbundsformand i Fødevareforbundet NNF. Uddannet bager.

 

 

Lotte Engbæk LarsenLotte Engbæk Larsen
Markedschef i Dansk Erhverv. Uddannet økonom. 

 

 

Kathrine Kingo BorgholtKathrine Kingo Borgholt
Studerer Fødevarer og Ernæring ved Københavns Universitet.

 

 

Judith Kyst Judith Kyst
Direktør i Madkulturen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Iben Krog

Public affairs-rådgiver med ansvar for fødevarer og landbrug, Rud Pedersen, medstifter af Tænketanken Frej, medlem af Madtanken under Madkulturen, bestyrelsesmedlem i Lollands Højskole, folketingskandidat (V)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2018)

Judith Kyst

Direktør, Madkulturen, formand, Fairtrade Mærket
m.phil. (Uni. of Cambridge 1995), kandidat i geografi (Uni. of St. Andrews 1994)

Karen Hækkerup

Formand, Den Sociale Investeringsfond og Nordic Safe Cities
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

0:000:00